Live webcams laten Noorderlicht in Fins Lapland, Noorwegen, Canada en Alaska zien

Het Noorderlicht is alleen in onze winter te zien. En het kan op talloze plekken. Ik heb het Aurora Borealis diverse keren in Fins Lapland, Noorwegen en Canada gezien. Het is een spektakel dat zijn weerga niet kent. En dat je eigenlijk wel een keer in je leven moet hebben beleefd.

Het Noorderlicht zien heeft wel een groot nadeel: Het is vaak koud buiten, heel koud. Het liefst zie je dit spektakel dus in het echt, maar dit is een aardig alternatief. En ook erg gaaf. Vanaf nu kun je vanaf je pc, tablet of mobiel kijken.

Er zijn op diverse plekken webcams geplaatst die in de avond en nacht live beelden geven van het Noorderlicht. De beelden worden live op YouTube geplaatst, zodat jij lekker warm kunt genieten van de beelden. Van de dansende gordijnen, zoals het Noorderlicht vaak wordt genoemd. En je een mooi beeld krijgt van de activiteit in de lucht met al zijn kleuren.

Dit zijn de locaties waar de beelden vandaan komen:

De lokale bewoners hebben de beste plekken uitgekozen. Sommigen zijn gekozen aan de kust, andere juist niet. Over het algemeen zijn het wel plekken waar het Noorderlicht dus veel wordt gespot. En waar ook wel toeristen kunnen komen.

Vik (IJsland), Thingvellir National Park (IJsland), Akranes (IJsland), De Lofoten (Noorwegen), Willow (Alaska in de VS), Utsjoki (Fins Lapland) en Churchill (Canada).

Beste tijd om Noorderlicht op YouTube te kijken:

De live beelden komen meestal binnen vanaf negen uur in de avond. Dan is de activiteit het grootst. Hou er rekening mee dat er lang niet altijd iets te zien is, vaak ook wel.

Maar je kunt ook nu al kijken, omdat op sommige YouTube-kanalen de hoogtepunten van de afgelopen dagen worden vertoond. Zodat je een idee hebt wat je kunt verwachten.

Veel Noorderlicht artikelen op Droomplekken.nl

Ik heb de afgelopen maanden al mijn tips gebundeld en in diverse artikelen op de site geplaatst. Waaronder uitleg en tips over het Noorderlicht zelf, maar ook tips voor Noorderlicht in Fins Lapland, alsook het Noorderlicht in Canada, terwijl ik ook tips voor het Noorderlicht in Noorwegen heb, alsook voor het Noorderlicht op IJsland en zelfs het Noorderlicht in Groenland, een plek die vaak wordt vergeten.

Ook maakte ik in 2019 een winter reis naar Fins Lapland, waarbij ik op allerlei manieren op zoek ging naar het fenomeen. Zo ging ik met een troep uitgelaten sledehonden, een supersnelle sneeuwscooter en met guitige rendieren op zoek naar het Noorderlicht in Fins Lapland!

Bekijk het Noorderlicht live op deze webcams:

Deze webcam laat zowel live beelden alsook de hoogtepunten van de afgelopen dagen zien:

Deze webcam staat in Fins Lapland: