Olifant valt mijn safari jeep aan in Zuid-Afrika

Al ruim een week ben ik op op reis door het minder bekende oosten van Zuid-Afrika. Waarbij ik talloze plekken bezoek. Waaronder ook het relatief onbekende Tembe Elphant Park, dat slechts een van de drie plekken in Zuid-Afrika waar al eeuwenlang Afrikaanse olifanten voor komen. En waar de olifanten leven met de grootste slagtanden van Zuid-Afrika.

Ongelofelijke ontmoetingen met olifanten

Tijdens mijn safari’s in Tembe had ik diverse bijzondere ontmoetingen met olifanten. Ik kreeg een lekke band met de jeep en de chauffeur moest de band vervangen. Op dat moment kwam een grote olifant op ons af. Die even liet zien dat hij er was, maar dan weer weg ging. Mijn hart bonkte in mijn keel, maar gaaf was het wel.

En plots kwamen we twee jonge mannetjes olifanten tegen. Ze liepen naar de jeep, totdat er eentje vlak voor de jeep ging lopen. Een toerist maakte een foto met flits. Wat ik niet snel zou doen als zo’n dier op me af komt. De olifant loopt opvallend vlak langs de jeep, aan mijn kant. De afstand met het dier is slechts 20 centimeter. Ik ruik stof en een geur die ik niet kan thuis brengen.

De olifant loopt om de jeep heen. En duwt dan tegen de achterkant van de jeep. De gids en chauffeur heeft hem op de handrem staan, maar we bewegen toch. Wat een kracht heeft zo’n dier. Daarna liep hij naar de andere kant van de jeep. Ook opvallend dichtbij, alsof hij wilde kijken wie er in de jeep zat. Het dier liep daarna weer naar achteren, waar hij de andere olifant weer tegen kwam. En ze besloten met elkaar te stoeien in plaats van met de jeep. Opnieuw met stofwolken tot gevolg.

Geen gevaar volgens de gids

De toeristen die achterin zaten waren niet echt blij. Zij vonden het wel erg eng, zoals te horen is op de video. De gids gaf echter na afloop aan dat er geen gevaar was. ,,Deze dieren zijn nieuwsgierig en laten graag hun kracht zien. Ze zien de auto met ons er in als één geheel. Dat groter is dan hen. Of althans gelijkwaardig. Dit stoeien doen ze ook met elkaar zoals je zag. En met andere grote voorwerpen. Zoals onze jeep.”

Bekijk mijn spannende video van de olifant:

Op de hoogte blijven van al mijn nieuwe reisvideo's? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal.

Ook naar het machtige Tembe Elephant Park?

Lijkt zo’n ontmoeting met zo’n machtige olifant jou ook wel wat? Volgens de gids komt dit geregeld voor hier. Het natuurgebied is eenvoudig te bereiken. Met een lodge middenin het park waar je kunt overnachten in safaritenten. Lees mijn tips voor Tembe Elephant Park.