Op deze betoverende locaties zijn Disney films gebaseerd

Wat hebben Droomplekken als Machu Picchu, Taj Mahal, Angkor en de Notre Dame gemeen? Ze vormden de inspiratie voor diverse Disney-films. Dus als je denkt; he, dat komt me bekend voor… Dat kan wel kloppen, kijk maar:

Doornroosje – Kasteel Neuschwanstein, Duitsland

Het overbekende kasteel in de beroemde film Doornroosje is gebaseerd op het bijna onwerkelijke kasteel Neuschwanstein in Beieren.

Lees hier mijn tips voor Slot Neuschwanstein.

Belle en het Beest – Eguisheim, Frankrijk

Het pittoreske plaatsje Eguisheim in Frankrijk vormde de basis voor het verhaal van Beauty and the Beast. Dit deel van Frankrijk was lange tijd in handen van Duitsland, waardoor het een mix van twee culturen is. Die goed is terug te zien in de succesvolle film.

Rapunzel – Mont Saint-Michel, Frankrijk

Het verhaal van Rapunzel is iets minder bekend dan bijvoorbeeld Doornroosje. Het gaat over Prinses Rapunzel, die als baby uit haar kasteel wordt ontvoerd door de slechte Moeder Gothel.

Lees hier mijn tips voor Slot Neuschwanstein.

Up – Angel Falls, Venezuela

In de heerlijke film Up volg je het wonderlijke verhaal van ontdekkingsreiziger Charles Muntz. Ze zijn op zoek naar de Paradijswaterval. Deze bestaat echt: Angel Falls, de hoogste waterval ter wereld.

Lees hier mijn tips voor Slot Neuschwanstein.

Aladdin – Taj Mahal, Agra, India

Het is één van de meest bekende (en bezochte) monumenten ter wereld: de Taj Mahal. Een ode aan de liefde, en onder meer ook bekend van Aladdin. Deze arme jongen is verliefd op prinses Jasmin…

Lees hier mijn tips voor Slot Neuschwanstein.

Keizer Kuzco – Machu Picchu, Peru

De film is bij ons minder bekend dan één van de prominente locaties er in: Machu Picchu. Het verhaal gaat over de jonge keizer Kuzco, die meer aan zichzelf denkt dan aan anderen.

Lees hier mijn tips voor Slot Neuschwanstein.

Mulan – Verboden Stad in Peking, China

Het verhaal gaat over de legende van Fa Mulan, een vrouw die China bevrijdt van de Hunnen. Naast de beroemde Verboden Stad komt ook de Chinese Muur in de film voor.

Lees hier mijn tips voor Slot Neuschwanstein.

De klokkenluider van de Notre Dame – Notre Dame in Parijs, Frankrijk

Het is geen verrassing dat voor de film de actuele locatie werd gebruikt. Wel is zoveel geprobeerd alles in detail na te maken voor de film over de eenzame klokkenluider Quasimodo.

Lees hier mijn tips voor Slot Neuschwanstein.


De kleine zeemeermin – Chateau De Chillon

Het kasteel van Prins Eric in The Little Mermaid bestaat echt. Het is geïnspireerd op het Romeinse kasteel van Chillon. Dit vind je bij het meer van Geneve in Zwitserland.

Wreck-It Ralph – Grand Central Terminal in New York

In de film Wreck-It Ralph is Ralph een schurk die in videospellen opdraaft. Maar hij wil dat niet langer zijn. Het speelt zich af in het Game Central Station, dat erg veel lijkt op Grand central Terminal in New York.

Lees hier mijn tips voor Slot Neuschwanstein.

Frozen – St. Olaf’s Church, Balestrand in Noorwegen

De kapel in de film Frozen lijkt sprekend op de beroemde St. Olaf Kerk in Noorwegen. En vormt een belangrijk onderdeel in het verhaal over de twee prinsessen en de liefde.

Brave – Eilean Donan Castle in Schotland

Het heroïsche verhaal speelt zich af in een niet bestaand middeleeuws Schotland. Vier clans strijden om de macht. Het beroemde Eilean Donan Castle staat daarin centraal.

Cars – Texas, VS

In de grappige film Cars komt Ramone’s House of Body Art in Cars voor. Dat lijkt opvallend veel op U-Drop Inn in Texas. Dit populaire gebouw ligt aan de bekende Route 66.

Atlantis: De Verzonken Stad – Angkor, Cambodja

Dit is een wat vreemde eend in de bijt. Het verhaal gaat over de mythische stad Atlantis, dat mogelijk ooit een Grieks eiland was. Maar in de film lijkt het verdacht veel op de tempel Angkor Wat.

Lees hier mijn tips voor Slot Neuschwanstein.

Sneeuwwitje – Kasteel Alcázar van Segovia, Spanje

Het beroemde kasteel in Sneeuwwitje bestaat echt. Het is geïnspireerd op het kasteel Alcázar van Segovia in Spanje, waar in de film de koningin leeft.