blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Overnachten in een Bedoeïenen grot middenin Petra in Jordanië

Comfortabel overnachten in een grot, middenin de beroemde stad van Petra. Het kan, sterker nog, dit is de enige plek waar je in de oude stad van de Nabateeërs kunt slapen. De naam is passend: Indiana Jones Cave. Met name omdat de film Indiana Jones and the Last Crusade grotendeels werd opgenomen op deze unieke plek in Jordanië.

De reviews van de gasten over de grot zijn bijzonder positief, want dit is een unieke beleving. De eeuwenoude Bedoeïenen grot is online te boeken. Een overnachting op deze locatie is een bijzondere attractie. Al zit er wel een geschiedenis aan vast. In het verleden zijn veel nomaden uit het gebied verdreven. Onder meer om zo het gebied te beschermen. Diverse nomaden zijn inmiddels teruggekeerd, waarbij de overheid het oogluikend toestaat.

Ongekende belevenis

Zo ziet de slaapkamer er uit.

Deze plek heeft talloze voordelen. Je kunt Petra bezoeken voordat alle toeristen arriveren. Wat op zich al de moeite waard is. Zo kun je helemaal alleen bij de wereldberoemde Schatkamer van de Farao staan. En op deze manier de zonsopgang beleven bij een van de Nieuwe Wereldwonderen. Waardoor je daarnaast foto's en video's hebt die verder niemand heeft. 

Ook kun je 's avonds de sterren bekijken in een omgeving waar je u tegen zegt. De grot is daarnaast heerlijk koel. Ook leer je de lokale bevolking kennen, met hun traditionele kleding en kamelen. En je kunt genieten van een speciaal diner en meer in Petra. Daar waar de andere bezoekers letterlijk bezoekers zijn, kun jij zeggen dat je Petra echt hebt beleefd.

Wat heeft de kamer?

Eten bij de lokale bewoners, middenin Petra.

De kamer is voorzien van een tweepersoonsbed, twee eenpersoonsbedden en eventueel twee matrassen voor op de grond. Je krijgt ontbijt bij de boeking en eventueel tegen meerprijs ook een diner. De grot heeft wifi, een houtkachel en keuken. Eerlijk is eerlijk, het is niet echt goedkoop, maar wel uniek. En dat is ook heel veel waard, toch? 

Deze accommodatie boeken?

Kijk voor meer informatie op de website