De Top 10 populairste huizen op Airbnb

Airbnb bestaat inmiddels alweer tien jaar. Wat begon als een handige site voor steden, is inmiddels uitgegroeid tot een site waar je ook bijzondere adresjes kunt vinden. En heel soms ook nog voor een aardig prijsje.

Ik heb het platform de afgelopen jaren diverse keren gebruikt. Waarbij ik kijk naar de prijs, de locatie, maar vooral ook naar het huis zelf. En soms kies ik er een vlakbij een luchthaven, maar ook soms in de natuur. En de mensen die het verhuren zijn meestal aardig en zeer attent.

Dit zijn de 10 populairste Airbnb’s ter wereld. Oftewel huizen die het vaakst zijn opgeslagen als favoriet. Ze staan op Bali, maar ook in Montenegro. En in Marrakech en Hawaï. Het lijstje heeft maar een nadeel; de huizen zijn populair. Dus je moet op tijd reserveren. Maar dan heb je ook wat.

10. Airbnb met uitzicht in Montenegro (40 euro per nacht)

Wakker worden met uitzicht over de beroemde Baai van Kotor. En vlakbij het Perast Museum. Het kan voor 40 euro in Montenegro in dit heerlijke huis aan het water. Het terras is onovertroffen. Mede daarom is het een van de meest gewaardeerde huizen op de hele site van Airbnb, zeker voor deze prijs.

Bekijk deze Airbnb 

9. Traditionele Airbnb in Marrakech (54 euro per nacht)

Het huis ligt in de medina van Marrakech, maar valt vooral op door zijn traditionele stijl. Het ligt op loopafstand van alle bezienswaardigheden van de stad, maar straalt toch wel rust uit.

Bekijk deze Airbnb

8. Airbnb midden in de woestijn (343 euro per nacht)

Een villa in de woestijn van Californië in de Verenigde Staten. De muren zijn van glas, zodat je de hele dag ene heerlijk uitzicht hebt op de omgeving. Het is wel wat prijzig, maar dit is typisch een gevalletje van ‘ooit.’

Bekijk deze Airbnb

7. Airbnb op de rijstvelden van Bali (56 euro per nacht)

Sommige Airbnb voldoen aan het beeld dat je hebt van een ideale slaapplek op bijvoorbeeld Bali. Zoals deze. Dit bamboehuis ligt op vijf minuten lopen van het kunstenaarsstadje Ubud. Zeg nou zelf, wil je hier niet slapen?

Bekijk deze Airbnb

6. Boomhut Airbnb op Hawaï (258 euro per nacht)

Een Airbnb op palen in het tropische Hawaï. Hij is niet goedkoop, maar wel heel bijzonder. En als je dan toch een keer naar de eilandengroep gaat, moet eigenlijk een overnachting hier wel op je programma staan. Het ligt vlakbij het beroemde Volcano Nationaal Park.

Bekijk deze Airbnb

5. Een Griekse Airbnb op Kreta (50 euro per nacht)

Een huis in steen gebouwd, zo kun je deze accommodatie in Griekenland wel omschrijven. Hij is helemaal gerenopveerd en wordt vooral gewaardeerd door het heerlijke uitzicht op de baai van Kissamos.

Bekijk deze Airbnb

4. Eco villa op Bali (150 euro per nacht)

Een riviertje, regenwoud, vogels en een heerlijk rustiek uitzicht. Dat biedt dit huis op Bali, dat toepasselijk Eco Bamboo Home heet. De accommodatie ligt vlakbij de Gunung Agung vulkaan, ver weg van de stad. Het is niet goedkoop, maar zeker niet duur voor zo’n unieke plek, toch? 

Bekijk deze Airbnb

3. Romantisch huis in Colombia (34 euro per nacht)

Een cabana voor een zeer zachte prijs. Zo kun je deze villa in Armenia in Colombia wel noemen. Hij ligt in het Andesgebergte in het land en heeft een heerlijk uitzicht. Vanuit je huis kun je over een 5 kilometer lang pad lopen door de eco-boerderij.

Bekijk deze Airbnb

2. Huis met hot tub in Santorini (250 euro per nacht)

De witte huizen van Santorini zijn overbekend. En ja, eigenlijk moet je ook wel overnachten in zo’n traditioneel huis. Het kan in deze fijne accommodatie met eigen hot tub. Zodat je kunt badderen met uitzicht over de baai. De naam van de plek is Hector Cave House en het was vroeger een wijnkelder.

Bekijk deze Airbnb

1. Slaap in een echte trullo in Italië (vanaf 70 euro per nacht)

Een trullo is een traditioneel kalkstenen huis, waarbij geen cement wordt gebruikt. Ze zijn karakteristiek voor steden als Bari en Brindisi. Deze trulllo staat in Cisternino en is de meest populaire plek op Airbnb. Naast een unieke accommodatie is het uitzicht mooi, terwijl de plek toch rustig is.

Bekijk deze Airbnb