Papegaaiduiker op Shetlandeilanden wil schuilen bij fotograaf

De Shetlandeilanden vormen een archipel bij Schotland. Het is volgens kenners één van de beste plekken is om papegaaiduikers in het wild te zien. De dieren komen hier op diverse plekken voor in de zomer als ze hier hun nest maken. En dus kun je op deze eilanden ook jonge dieren zien als de eieren zijn uitgekomen.

Reizigers hebben deze guitige dieren hoog op hun wensenlijstje staan. En je kunt opvallend dichtbij komen. En anders doen de dieren het zelf wel, zoals blijkt uit deze video. Een fotograaf ligt op de grond om foto’s van de vogels te maken.

Totdat plotseling een papegaaiduiker tevoorschijn komt. Het dier is erg nieuwsgierig naar de man en zijn apparatuur. Sterker nog, hij wil graag kennis maken met de man die totaal verrast wat aan de kant gaat.

Dit zijn mijn tips om een deze vogels in het wild te zien: Papegaaiduiker

Het dier kruipt onder zijn benen door. En lijkt zelfs een plekje te zoeken om uit te rusten. Of om te schuilen. Na twee minuten gaat hij weer verder met zijn ontdekkingstocht. De man filmt de ontmoeting met zijn mobiel. En zet de video van zijn unieke ontmoeting op YouTube.

Bekijk de heerlijke video: