blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Singapore Airport opent grootste indoor waterval ter wereld

Luchthavens zijn leuk, maar veelal hetzelfde. Je kunt er eten en drinken, shoppen en jezelf vervelen. Althans zo zie ik het. Maar dat is niet het geval op deze luchthaven.

Een zwembad op een luchthaven

Toen ik voor het eerst naar Singapore ging zag ik plots een bordje van een zwembad. Het was een heus buitenbad, midden op de luchthaven. Dat is wel anders dan op deze meeste luchthavens.

Ik moest een paar uur overbruggen en nam een heerlijk verfrissende duik in het water. Met daarna een drankje. Ik vroeg me af waarom je dit niet meer tegen komt. Maar ik zag dit verder nergens op de wereld.

Natuurlijk zijn er wel meer en meer stilteruimtes, groene zones en zelfs musea (zoals op Schiphol), maar toch.

Wie tegenwoordig naar Singapore is geweest weet dat het een bijzondere stad is. Met talloze bijzondere bouwwerken. Waaronder met het hoogste zwembad ter wereld: Marina Bay Sands. Bovenop een wolkenkrabber.


Grootste indoor waterval ter wereld

Sinds vandaag is er een nieuwe bij: De grootste indoor waterval ter wereld. In een heuse jungle kunnen bezoekers de luchthaven ontsnappen. De luchthaven heeft officieel Jewel Changi Airport.

De Jewel is een architectonisch juweel. Met z’n ronde vorm in staal en glas is een waterval van 40 meter hoogte gecreëerd. Waar je naar toe kunt lopen, maar ook met de monorail langs komt.

Bekijk beelden van de indoorwaterval op Singapore Airport: