Luchthavens zijn leuk, maar veelal hetzelfde. Je kunt er eten en drinken, shoppen en jezelf vervelen. Althans zo zie ik het. Natuurlijk zijn er wel meer en meer stilteruimtes, groene zones en zelfs musea (zoals op Schiphol), maar toch.

Een zwembad op een luchthaven

Toen ik voor het eerst naar Singapore ging zag ik plots een bordje van een zwembad. Het was een heus buitenbad, midden op de luchthaven.

Ik moest een paar uur overbruggen en nam een heerlijk verfrissende duik in het water. Met daarna een drankje. Ik vroeg me af waarom je dit niet meer tegen komt. Maar ik zag dit verder nergens op de wereld.

Wie tegenwoordig naar Singapore is geweest weet dat het een bijzondere stad is. Met talloze bijzondere bouwwerken. Waaronder met het hoogste zwembad ter wereld: Marina Bay Sands. Bovenop een wolkenkrabber.

Sinds vandaag is er een nieuwe bij: De grootste indoor waterval ter wereld. In een heuse jungle kunnen bezoekers de luchthaven ontsnappen. De luchthaven heeft officieel Jewel Changi Airport. De Jewel is een architectonisch juweel. Met z’n ronde vorm in staal en glas is een waterval van 40 meter hoogte gecreëerd. Waar je naar toe kunt lopen, maar ook met de monorail langs komt.

Grootste indoorwaterval op Singapore Airport

Grootste waterval indoor binnen