Tips voor vliegen vanaf Schiphol

De meeste reizen vanuit Nederland starten op Schiphol. En veel mensen reizen in het hoogseizoen. Met als logisch gevolg dat het erg druk kan zijn. Hieronder een aantal tips om de start van je reis vanaf Schiphol zo prettig mogelijk te maken.

 In de afgelopen maanden is het met regelmaat in het nieuws geweest. Met als logisch gevolg dat het erg druk kan zijn. Een gebrek aan personeel helpt de doorstroom niet.

Bereikbaarheid

Je kunt op verschillende manieren naar Schiphol reizen. Je keuze voor OV of met de auto zou ik laten afhangen van het budget, het gemak, het tijdstip en de drukte op de weg als op het spoor.

 • OV
  Schiphol is 24 uur per dag met de trein of bus bereikbaar. Let op; ’s avonds en ’s nachts rijden er aanzienlijk minder treinen en bussen. Je arriveert in de stationshal; die grenst aan alle vertrekhallen, waar je binnen een paar minuten naar toe loopt.
  > Plan je reis naar Schiphol met het OV
 •  

 • Auto (drop off en ophalen)
  Je kunt je door iemand anders laten afzetten (en ophalen). Let op; je mag niet parkeren bij de Vertrekhal. Hier wordt streng op gecontroleerd. Als je elkaar wilt uitzwaaien is het handiger te parkeren; neem P1 of P2 als je meer dan 15 minuten nodig hebt. P6 (recht tegenover de stationshal) is het goedkoopst als je binnen 15 minuten uitgezwaaid hebt, maar vanaf de 16e minuut duurder dan P1/P2.

  Parkeertarieven:
  P1/P2: €1 per 11 minuten (het voordeligst wanneer je langer dan 30 minuten wilt parkeren)
  P6: eerste 15 minuten gratis, daarna €2 per 11 minuten (het voordeligst wanneer je korter dan 30 minuten wilt parkeren)
 •  

 • Taxi
  Je kunt ook met de taxi naar Schiphol. Sommige steden (bijvoorbeeld Amsterdam, Utrecht en Den Haag) hebben verschillende taxicentrales die de Schiphol Service bieden. En logischerwijs, hoe verder je van Schiphol woont hoe duurder het is.

  > Check hier de ritprijs naar Schiphol vanaf jouw locatie.

  Je kunt ook via Uber je reis naar Schiphol boeken. Hiervoor heb je de Uber-app nodig. Check de tarieven vlak voordat je wilt gaan.

  Vaak is het goedkoper, maar er worden nog wel eens een toeslag gerekend omdat het drukker dan verwacht is op de weg. Het grote voordeel van Uber is dat je niet in de taxi hoeft af te rekenen. De gehele transactie verloopt via de app die gekoppeld is aan je bankrekening of Paypal account. Je krijgt van tevoren de ritprijs te zien die jij vervolgens daadwerkelijk afrekent.

 •  

 • Lang Parkeren
  Er zijn ook verschillende mogelijkheden om relatief goedkoop op en vlakbij Schiphol te parkeren. Mijn ervaring is dat je hier wel vroegtijdig voor moet reserveren wil je een goedkoop tarief kunnen vinden. Anders kan het best prijzig worden. 

  De prijs wordt bepaald aan de hand van het aantal dagen dat je wilt parkeren. Met een pendelbusje word je naar Schiphol gebracht en van Schiphol gehaald. De service is prima, maar soms moet je wel even wachten omdat het pendelbusje net is gaan rijden. Hou hier wel rekening mee in je planning. Het pendelbusje is slechts 3 tot 5 minuten onderweg naar de Vertrekhal dus je bent lekker snel op Schiphol.

  Let op; vergelijk altijd de tarieven van de verschillende aanbieders. Soms kan 24 uur parkeren op Schiphol P3 goedkoper zijn dan bij de parkeergelegenheden in de nabije omgeving maar soms ook niet. Wil je niet bedrogen uit komen, altijd even checken en van tevoren reserveren/boeken zodat je zeker bent van je prijs.

  > Vergelijk parkeertarieven via Parkos.nl
  > Schiphol Smart Parking op P3
  > Valet Parking Schiphol
  > P5 Schiphol Valet Parking
  > QuickParking.nl, goedkoop parkeren bij Schiphol
  > Lang parkeren Schiphol bij Budget Parking

Inchecken

De enige reden waarom het zin heeft van tevoren online in te checken is dat je soms de mogelijkheid hebt je stoel aan te passen. Let op: dit is lang niet altijd mogelijk!

Om tijd te winnen maakt het vaak niet uit; de rijen voor de baggage drop off zijn vaak langer dan de rij bij de incheckbalie. Mocht je je stoel niet online kunnen aanpassen, is het zeker de moeite waard om op de luchthaven in te checken. Kun je nl nog een keer lief vragen of je andere stoel kunt krijgen… 

Shopping

Als je ruim van te voren aanwezig bent heb je tijd te doden op Schiphol. De luchthaven biedt genoeg winkelmogelijkheden. Let op; dat producten op Schiphol goedkoper verkrijgbaar zijn dan in de gewone winkel is lang niet altijd correct. Met name parfum, cosmetica en drank is zeker niet goedkoper. Vooral voor toeristen uit andere landen kan er een voordeel zijn, zoals wij voordeel genieten op luchthavens in andere landen.

Maar via de website van See Buy Fly kun je wel gebruik maken van aanbiedingen. Altijd de moeite waard om deze van tevoren of op Schiphol zelf even te bekijken. 

> Bekijk de See Buy Fly superdeals en claim nú je € 5 kortingsvoucher