Unieke Cruise: Titanic II replica vaart in 2022 dezelfde route als in 1912

De Titanic is het meest beroemde stoomschip ooit. Het zou onzinkbaar zijn volgens geleerden. Maar het schip voer op een ijsberg en zonk. Op dit moment wordt er een exacte replica van de Titanic gebouwd, net als in de overbekende bioscoopfilm uit 1997 overigens.

Het passagiersschip voer op 10 april 1912 uit van Southampton (Engeland) voor zijn eerste reis naar New York (Amerika). Bij het ongeluk destijds vielen meer dan 1.500 doden. Maar nu wordt er opnieuw aan een Titanic gebouwd. 

Naar planning vertrekt  dit $550 miljoen kostende schip in 2022 voor exact dezelfde reis als in 1912. Maar dan wel met een goede afloop hopelijk. De rederij die het schip bouwt is Blue Star Line, die het schip Titanic II heeft gedoopt. 

De eerste foto’s, of eigenlijk illustraties, zijn vrijgegeven. Zodat je een beeld krijgt van het schip. En ja, het ziet er machtig uit en ik zou zo opstappen, Jij?

Alle details hetzelfde

Het schip zal in alle details lijken op het origineel. Zoals de beroemde immense houten trap in de centrale hal. Maar ook de kamers zullen er exact zo uitzien als in 1912. Net als het fraaie zwembad binnenin. Ook kopieën van het originele servies worden gebruikt, zodat de sfeer zo authentiek mogelijk is.

Al zijn er wel enkele aanpassingen noodzakelijk, met name als het gaat om de veiligheid. Daarom zijn er meer reddingsboten aan boord, die zijn uitgerust met een reddingsmotor. Daarnaast is alle technologie aan boord van deze tijd.

Bedenker Clive Palmer

Het idee voor Titanic II komt van Clive Palmer, een Australiër die rijk werd in de mijnbouw. Hij is een van de velen die de Titanic zien als een icoon. Dat door zijn geschiedenis nog veel interessanter is geworden.

De bouw gebeurt in Dubai. Het schip had eigenlijk al lang af moeten zijn. De eerste vaartocht stond gepland voor 2016. Maar door een geschil loopt de bouw jaren uit. En of 2022 wordt gehaald is dan ook nog niet helemaal duidelijk. 

Hoeveel mensen kunnen er op de Titanic II?

Volgens de laatste berichten is er ruimte voor 2.400 passagiers en ongeveer 900 bemanningsleden. De exacte cijfers worden binnenkort bekend gemaakt, net als de prijzen. Net als op de originele Titanic zijn er drie klassen beschikbaar.

Tickets en prijzen van de Titanic II

De prijzen van deze unieke reis zijn nog niet bekend. Ook kunnen tickets nog niet worden vastgelegd met een pre-boeking. Maar op internet hoor je via social media veel reacties, die bijna allemaal zeer positief zijn.

Mensen bieden al meer dan een ton voor een reis. En dit zal in de komende maanden alleen maar toenemen. Maar er is hoop. Na de eerste reis van Southampton naar New York, zal het schip de wereld over varen. En kun je dus alsnog een ticket boeken, voor een veel lager bedrag. Mits het schip ervoor geen ijsberg tegen komt.

Bekijk de video van hoe de Titanic II er uit gaat zien: