Wetenschappelijk bewezen: De ultieme rondreis door de VS

Een rondreis door de VS staat op menig Bucket List. Of dit nu met een huurauto of camper is, het blijft een land met prachtig, diverse landschappen waar je urenlang doorheen kunt cruisen. We kijken vaak naar de dingen die je onderweg kunt doen, maar je kunt het ook anders beredeneren.

De kortste weg door alle staten

Op verzoek van Discovery News, heeft de senior data wetenschapper Doctor Randy Olson (Universiteit van Pennsylvania) de ultieme rondreis door de VS uitgestippeld. Aan de hand van een algoritme heeft deze wetenschapper de beste route in kaart gebracht waarbij je zo min mogelijk dezelfde weg twee keer aan doet. 

De route is in totaal 13,699 mijl (ca. 22.046 km) lang en behelst ongeveer 224 uur aan autorijden. Als je de route aan een stuk zou afleggen, kost je dat bijna tien dagen. Echter in realiteit zal het toch eerder zo’n 2 tot 3 maanden in beslag nemen. Oh, en Alaska en Hawaï ontbreken logischerwijs.

Dit zijn mijn Bucket List tips voor deze ultieme route:

> Grand Canyon
> Bryce Canyon National Park
> Yellowstone National Park
> New Orleans
> Washington
> New York
> Mammoth Cave National Park
> Glacier Bay National Park
> San Francisco

Over de route valt natuurlijk te twisten. Als je het mij vraagt zijn er veel meer plekken die je absoluut moet aan doen als je in de VS bent. Al hoeft het niet allemaal in een reis natuurlijk. Bepaal dus vooral je eigen route langs jouw Bucket List items. Hier zijn nog enkele onze tips:
> Rij de Route 66
> Rij The Big Sur
> Rij over de Tioga Road
> Rij de 17 Mile drive
> Maak een camper rondreis door Amerika
> Rij over de Pan-American Highway

> Bekijk hier alle ruim 100 Bucket List tips voor de VS

Huurauto of camperreis?

De VS zijn prima met een huurauto of per camper te bereizen. Beide vervoersmiddelen hebben zo hun voor- en nadelen.
> Lees hier meer over goedkoop rondreizen met een camper