Nieuw: Per zeilschip van Rotterdam naar Londen

Nederland is een zeilland. Maar op de een of andere manier kun je vanuit hier niet veel mooie zeiltochten maken op zee. Wel voor een dagje, maar een echte tocht zie ik niet veel. En dan zeker niet naar Londen, wat met de veerboot wel gemakkelijk kan.

Dat gaat veranderen. Rotterdam krijgt in 2020 een zeilende veerdienst met Londen. Elke week vanaf april zal er een tocht per zeilschip zijn; een soort minicruise van vijf dagen. Deze zal zijn van donderdag tot en met maandag. Waarbij je genoeg tijd krijgt aan boord, alsook in Londen.

Hoe ziet de tocht er uit?

Het schip vaart in ongeveer anderhalve dag naar Londen. Het schip zal aanmeren in het centrum van Londen, bij het St Katharine’s Dock. Dit ligt naast de beroemde Tower Bridge. Een perfecte locatie dus.

Je blijft in de stad voor twee nachten. Dus is er genoeg tijd om te shoppen, lekker te eten en drinken alsook een museum of expositie te bezoeken. Waarna je weer naar Rotterdam terug zeilt. 

Wat krijg je voor je geld?

Voor zeilers is er de mogelijkheid om onder begeleiding mee te helpen met het zeilen en besturen van het schip. Daarnaast krijg je dag ontbijt op het schip. Op zee krijg je elke dag een smakelijke lunch. En in de avond een uitgebreid diner met een goed glas wijn. 

Daarnaast garanderen de oprichters bij helder weer de mooiste sterrenhemel die je ooit hebt gezien. Daarnaast zijn er geregeld bruinvissen te zien die meestal een stukje mee zwemmen met het schip. Soms ziet de bemanning zelfs een walvis of andere soorten dolfijnen.

Logischerwijs is er ook een gedekt bed voor je. En handdoeken. Er zijn 2-persoons hutten, 3-persoons hutten en een 4-persoons hut aan boord van het zeilschip.

Het Schip

Het zeilschip is de Twister, een tweemast tallship van 35 meter lang. Dit voormalig vissersschip is omgebouwd tot een luxe zeilend passagiersschip. Het werd in 1999 omgedoopt tot Twister. In totaal 20 mensen kunnen overnachten in comfortabele hutten op het schip.

Bekijk hoe de zeiltocht naar Londen er uit ziet:

Idee van Karel de Boer

Karel de Boer is oprichter van de Fair Ferry, het bedrijf dat deze nieuwe veerdienst zal onderhouden. ,,Al zeilend realiseerde ik me wat een gemiste kans het is dat we geen wind-aangedreven schepen inzetten voor dagelijks gebruik. Op de Noordzee waait het nagenoeg altijd,” aldus De Boer. 

Op dinsdag 21 mei om 05.00 uur in de ochtend is de pioniersvaart. Je kunt alvast online meer informatie krijgen, alsook je reis voor 2020 boeken. De prijs is 935 per persoon.

Meer informatie: www.fairferry.com