Hilarisch: Mensen rennen op strand in Spanje voor beste plekje

We kennen allemaal de beelden wel van mensen die vroeg in de ochtend klaar staan om een goed plekje bij een zwembad te hebben. Maar dit gebeurt nu ook op diverse stranden in Europa.

De reden is simpel, door corona zijn bijvoorbeeld in Spanje stranden opgedeeld in vakken. Wat tot hilarische beelden leidt. Zo ook in het plaatsje Torrevieja in Spanje, dat net onder Alicante ligt. Een toerist filmde daar dit weekend het tafereel. 

Het gevecht om de beste plek op het strand

Al om zes uur in de ochtend staan de mensen klaar. Vaak al met strandstoelen, parasols, koelboxen, handdoeken en andere spullen. Het aantal vakken op het strand is beperkt, dus er ontstaat een heuse wedstrijd. 

Van diverse plekken zie je mensen in rap tempo het strand op komen. De vakken zijn al aangegeven, dus je moet simpelweg als eerste bij een vak zijn. Het leuke is wel dat je de gehele dag hebt om uit te rusten van je sprint in de vroege ochtend. 

Ik ben benieuwd. Heb jij dit weleens gedaan? Zou je dit überhaupt doen? De video is inmiddels verwijderd van YouTube.

Ook leuk: Grappig commentaar bij stoelendans in zwembad

Al eerder had ik een artikel over tientallen toeristen die een ligstoel bij een zwembad willen veroveren, maar dan met grappig commentaar van een komiek. Erg leuk gedaan.