blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Nieuwe video van wolvin op Veluwe laat bijzonder gedrag zien

Het grootste roofdier in ons land maakt het goed. Dat is wel duidelijk na de video die Natuurmonumenten op YouTube zette deze week. Al diverse keren waren er beelden van een wolf, maar ook geregeld van diverse wolven op de Veluwe. Maar nog niet zo bijzonder als nu.

Boswachters van Natuurmonumenten hebben op hun natuurterreinen diverse wildcamera’s opgehangen. Deze hebben een bewegingssensor en beginnen dus te filmen als er iets voor de camera beweegt. Wat op de Veluwe vaak gebeurt door al het wild wat daar leeft. Denk aan edelherten, reeën, wilde zwijnen, dassen, vossen en dus ook wolven sinds een paar jaar.

Op de recente beelden zie je hoe je een wolvin op pad is. Maar ook hoe het net een jong wild zwijn heeft gevangen. En hoe een vrouwtjesedelhert het roofdier laat zien dat zij gezond is. En dat het dus geen goed idee is om het hert aan te vallen. Wat bijzonder gedrag is, want edelherten hebben jarenlang geen roofdier gehad op de Veluwe.

Maar deze dieren passen zich dus snel aan. Ook zie je de wolf water drinken in een poel. En je ziet het dier uitrusten. Ook is er een heerlijke close-up van de wolvin. Ik kan hier echt van genieten, jij?

Bekijk de beelden van de wolvin op de Veluwe: