Zeker drie wolven geboren op de Veluwe in Nederland!

Waar elke natuurliefhebber op hoopte is gebeurd. De twee wolven die zich dit voorjaar hebben gevestigd op de Veluwe hebben jongen gekregen. De filmbeelden van de Provincie Gelderland bevestigen het; er zijn jonge wolven op de Veluwe! Waardoor er in Nederland voor het eest in bijna tweehonderd jaar weer jonge wolven zijn geboren.

Het wolvenpaar op de Noord-Veluwe heeft officieel jongen. Vandaag zijn deze videobeelden online gezet, die aan tonen dat drie jonge wolven op verkenning in de Veluwse natuur zijn. Mogelijk zijn er vijf jonge wolven, maar tot nu toe is dat niet bekend. 

De beelden zijn zeker niet van de allerbeste kwaliteit, wat het voor mij extra speciaal maakt. Al is wel onmiskenbaar duidelijk dat het om jonge wolven gaat. De drie zijn gefilmd met een bewegingscamera, juist om de dieren wat rust te geven.

De locatie waar de dieren zijn gezien is niet bekend gemaakt. Dit om te voorkomen dat mensen op zoek gaan naar de dieren. Daarnaast zullen boswachters extra alert zijn op alles wat er gebeurd in de bossen van de Hoge Veluwe.

Bekijk de aandoenlijke video van de wolfjes: