Video: Zo mooi is de bloeiende heide op de Posbank

Het is een jaarlijks terugkerend natuurspektakel. In diverse natuurgebieden met heidevelden kleurt het landschap in september en oktober paars. De struikheide bloeit dan volop, wat een explosie aan kleuren tot gevolg heeft. Dat met name op de Posbank goed te zien is. Het behoort tot een van de mooiste natuurverschijnselen in Nederland.

Een van de mooiste heidevelden van Nederland

Dit natuurgebied op de Veluwe is erg heuvelachtig, waardoor je de paarse heide goed kunt zien. De Posbank is onderdeel van het Nationaal Park Veluwezoom bij Rhenen en Arnhem. Een plek waar je dus goed kunt wandelen over de diverse wandelpaden. Je loopt dan langs de heide en door de bossen.

Waarbij je ook nog een redelijke kans hebt om een ree of wild zwijn te zien. Ik ging er wandelen in de vroege ochtend en zag een ree op zijn gemak over steken. Terwijl iets verderop een groepje wilde zwijnen met jonge dieren voorbij kwamen. En dat in een landschap dat tot de mooiste van ons land behoort. En dat is niet alleen mijn mening, maar ook van talloze anderen.

Het is soms te druk op de Posbank

Het gevolg is wel dat het hier druk kan worden. Met name als de heide in volle bloei staat, dus eind september. Dan komen opvallend veel mensen kijken naar de heide. Met name in de weekenden. Als je die kunt vermijden, zul je merken dat het doordeweeks veel rustiger is.

Bekijk mijn tips voor de Posbank

Beste tijd voor de heide op de Posbank:

Ook kun je hier erg vroeg op de ochtend heen. Of juist als de zon onder gaat. Dan is het licht vaak zacht wat sowieso fraai is om te zien. Het bijkomend voordeel is dat je ongekende foto’s en video’s kunt maken.

Bekijk de unieke beelden van de bloeiende heide op de Posbank: