Video: Zo mooi is Zaanse Schans met mist in de ochtend

Veel bezienswaardigheden in ons land zijn nu goed te bezoeken. Het aantal buitenlandse toeristen is zeer beperkt, wat tot een andere beleving maakt. Zo ook bij een van de absolute hot spots: De molens van de Zaanse Schans bij Zaandam.

Ewold Kooistra wachtte op een bijzonder moment. Dat het koud genoeg was in de nacht en windstil. Dit gebeurde vorige week. Terwijl de meeste Nederlanders juist binnen bleven, ging hij er op uit. Al heel vroeg. Wat sowieso al een heerlijke ervaring is. Iets wat ik ook doe als ik op reis ben. En nu ook in Nederland doe.

Ewold wilde de molens, maar ook de koeien in de omliggende weilanden vast te leggen met zijn drone. Terwijl de ochtendzon net boven de horizon uit kwam. Een bijzonder moment. Hij startte zijn drone en ging vliegen. Al snel zag hij hoe mooi het was.

De beelden zijn magisch. Je ziet de kou van de nacht, maar ook de warmte van de zon. De huizen en de molens lijken uit een ver verleden. Al is er ook een auto en een moderne boot te zien. Waardoor het toch een beeld van nu is.

Bezoek Zaanse Schans nu!

Het is nu de tijd om deze bijzondere plek te bezoeken. Voordat de hordes toeristen weer arriveren. Zeker in de vroege ochtend en late avond is het bijzonder. Al zijn het wonderlijke tijden. Want in Zaanse Schans ligt het toerisme helemaal stil. Al lijkt daar langzaam weer verandering in te komen.

Bekijk hier mijn tips om optimaal te genieten van de molens. Met wandelroutes en meer. Zie mijn tips voor Zaanse Schans.

Bekijk de beelden van de mist, de molens en meer: