Nederlandse polyglot ontmoet een andere polyglot bij de Zaanse Schans

Hoe goed spreek jij je talen op reis? Ik ben vaak al blij als ik van een taal die ik niet ken goedemorgen en dankjewel kan zeggen. Wat uiteindelijk lukt, net als een enkel vraag. Maar ik moet er wel echt moeite voor doen.

Maar sommige mensen leren een taal erg makkelijk. Deze talenknobbel biedt ze de mogelijkheid om een taal snel te leren. En om deze ook goed uit te spreken. alsook om diverse dialecten op te pikken. En die te kunnen spreken. Al is de ene beter dan de andere.

Het is iets wat zelfs een naam heeft. Want weet jij wat een polyglot is? Dit zijn mensen die meerdere talen vloeiend spreken. En dan niet twee of drie, maar vaak meer dan tien. Of zelfs twtingi, zoals deze twee mannen in de video.

Gesprek tussen twee polyglots

Een gesprek tussen twee polyglots is dan ook wonderbaarlijk. Een van hen is de Nederlander Wouter Corduwener die bij de Zaanse Schans een man uit Macedonië ontmoet die 35 talen spreekt. Alsook diverse dialecten.

Ze beginnen te praten en al snel schakelen ze over van de ene naar de andere taal. Wat opvallend gemakkelijk gaat. En het klinkt ook opvallend goed. Al zit er altijd wel een accent aan. Maar dat hebben Nederlanders bijna allemaal.

Ook de Nederlandse taal en het Vlaams komt voorbij. En ze dagen elkaar uit met bijzondere vragen. Maar ze hebben altijd een antwoord. Heerlijk om te zien, maar vooral imposant toch?

Bekijk de video van hun bijzondere gesprek: