Man filmt vos en steenmarters die pruimen eten uit boom

Meer en meer mensen in ons land hebben de afgelopen jaren wildcamera's in hun tuin geplaatst. Deze gaan aan als er beweging wordt geconstateerd. Zodat je beelden krijgt van alles wat zich in je tuin afspeelt.

Dit deed ook Coen Ronde, die een camera plaatste bij een pruimenboom in zijn tuin. En daar was recent iets heel bijzonders te zien. Hij wist dat insecten en vogels profiteren van de vruchten, maar was benieuwd of er nog meer dieren op het fruit af zouden komen.

In deze video zie je eerst twee steenmarters die handig de boom in klimmen. Ze pakken een vrucht en gaan spelend de tuin door. Een genot om te zien, toch?

Het laat zien dat we in Nederland unieke belevenissen kunnen meemaken. En daarvoor hoef je lang niet altijd de natuur in. Sterker nog, er gebeurt meer in je tuin dan je vaak denkt.

Maar hoe plukt een vos pruimen uit een boom?

Ook een vos komt kijken, maar die kan niet bij de takken met vruchten. Maar het is niet voor niets dat deze dieren als slim te boek staan. Kijk zelf maar hoe hij bij de vruchten komt. Sterker nog, hij heeft verschillende manieren. Zeer gave beelden van twee bijzondere diersoorten in ons land, toch? 

Bekijk de video