Wolf likt camera in Yellowstone NP

Dit is een bijzonder verhaal. Tot 25 jaar geleden was het ultieme roofdier uitgestorven in het beroemde Yellowstone National Park in de Verenigde Staten. Door de jacht. Maar een programma om de wolf te herintroduceren is geslaagd. Sterker nog, Yellowstone is nu de beste plek om wolven in het wild te zien.

Zeker in deze wintermaanden als de dieren naar de valleien trekken om op herten en bizons te jagen. Het trekt veel toeristen die hier een zeer goede kans hebben om de wolven te zien in de sneeuw. De dieren worden door wetenschappers goed in de gaten gehouden. Onder meer door speciale camera’s op te hangen langs paden die de wolven geregeld gebruiken. Meestal in de bossen rondom de valleien.

Op een van de camera’s was afgelopen week iets bijzonders te zien. Een imposante donker gekleurde wolf komt aanlopen en ziet plots de camera. Het dier is niet bang, maar bekijkt de camera eens goed. En geeft hem zelfs een lik zoals goed te zien is. Dit terwijl een tweede en een derde wolf achter hem aan komen lopen.

Er leven 94 wolven in Yellowstone

Volgens een telling aan het begin van 2020 leven er minimaal 94 wolven in het nationaal park. En nog eens honderden meer in de directe omgeving, die ook vaak beschermd is. Volgens wetenschappers zijn deze aantallen het bewijs voor een van de meest opvallende succesverhalen van natuurbescherming. Dus als je ooit in Yellowstone bent let goed op of je deze dieren ziet. Je zult het nooit vergeten.

Bekijk de video van de wolf die de camera ziet: