Zeldzame zwarte jaguar zwemt de Amazone over

Het is een mythisch dier. De zwarte jaguar heeft een kleurafwijking die zelden wordt gezien. Dus keken onderzoekers van het Wereld Natuur Fonds ook verbaasd op toen ze ineens een zwarte jaguar een rivier over zagen zwemmen.

De beelden maken nog maar eens overduidelijk dat de Amazone uniek is. Dit natuurgebied in Zuid-Amerika is immens, vol met wilde dieren. Waar je tijdens je reis altijd wel iets bijzonders tegen kunt komen. Terwijl je zeker allerlei dieren tegen komt als apen, talloze soorten vogels en met wat geluk ook krokodillen, kaaimannen en zelfs slangen. Maar ook de illustere jaguar?

Ik ben er diverse keren geweest en ben erg onder de indruk van de rijkdom. Je kunt hier goed op safari. Waarbij je wel rekening moet houden met het feit dat de dieren soms schichtig kunnen zijn. Al kan het ook voorkomen dat ze juist niet bang zijn. Met name roofdieren willen dit gedrag nog weleens vertonen wonderbaarlijk genoeg.

Beste plekken om een jaguar te zien:

Ik ging in Peru op zoek naar de jaguar, wat zowaar lukte langs de oever van een rivier. In een speciaal  artikel heb ik de beste plekken verzameld om te zoeken naar de jaguar

Bekijk de bijzondere video: