Waarom moet ik hier heen?

De Huayna Picchu (wat Jonge Berg betekent) is de overbekende berg die altijd ziet op foto's van Machu Picchu. Hij ligt ten noorden van de meeste gebouwen en is te beklimmen. Hier is tevens de beroemde Tempel van de Maan gevestigd.

Huayna Picchu biedt een perfect uitzicht van Machu Picchu. Je kunt hier rondstruinen en bijvoorbeeld de relatief onbekende Tempel van de Maan bezoeken.

Gelukkig wordt het aantal toeristen per dag gereguleerd. Dit is een van de mooiste excursies in Peru om te doen. Ontdek de beste tips en de bezienswaardigheden van Huayna Picchu

De legende van Huayna Picchu

Lokale gidsen verhalen over een hogepriester die hier zou hebben geleefd ten tijde van de Inca’s. Hij leefde volgens de overlevering met een groep maagden. Maar veel meer is er niet bekend. En dat midden in het regenwoud van het Andesgebergte.

Een overzicht van Machu Picchu vanaf de top van Huayna Picchu.
Een overzicht van Machu Picchu vanaf de top van Huayna Picchu. Corno van den Berg

Slechts 200 toeristen per dag

Huayna Picchu is een populaire plek voor toeristen. Gelukkig wordt dit sinds een aantal jaren gereguleerd. Zodat het niet te druk wordt op dit authentieke stukje van Machu Picchu. Daarom is het zinvol je toegangsbewijs vooraf te boeken, zodat je zeker bent van je plek.

Bezoek Huayna Picchu vroeg in de ochtend. Ten eerste ben je de andere toeristen voor. Ten tweede is het nog niet zo warm om te klimmen. En kun je lekker in het zonnetje genieten van het ongekende uitzicht. Dit was voor mij het hoogtepunt van mijn bezoek aan Machu Picchu.

Een Inca-trap in Machu Picchu.
The Stairs of Death: een offerplaats in Machu Picchu. Corno van den Berg

De beroemde Stairs of Death

The Stairs of Death leiden naar een platform waar werd geofferd voor de goden. Al is niet duidelijk wat er precies werd geofferd. Sommige wetenschappers denken aan dieren, anderen aan mensen.

Corno’s reistips:

Er worden elke dag maar een beperkt aantal toeristen toegelaten; boek je plek vooraf. Zodat je er optimaal van kunt genieten. En wees hier vroeg, het liefst al rond zeven uur in de ochtend. Dan is het licht zacht en ben je de grote mensenmassa voor die vooral rond tien uur arriveert.

Ik ben verschillende keren in Peru geweest; van Machu Picchu tot de Amazone. Lees hier mijn reisverhalen:

De Top Tien bezienswaardigheden van Peru

Een van mooiste reizen ooit. Die net even anders is dan de meeste reizen.

Reisverhaal

Veel lezers vragen me wat mijn mooiste reizen waren. Dit is er één van. Ik maakte 2 jaar geleden een reis via de alternatieve Inca Trail naar Machu Picchu, bezocht het Titicacameer en zocht jaguars in de Amazone.

Het noorden van Peru: Het echte avontuur

Gocta Falls. Een immense waterval in de Amazone van maar liefst 771 meter hoog. Terwijl Kuelap een stad bovenop een berg was. En ik zoek eeuwenoude mummies.

Reisverhaal

Al eerder ging ik naar de populaire bezienswaardigheden van Peru zoals Machu Picchu, Colca Canyon en het Titicacameer. Ditmaal ga ik naar het onbekende noorden. Met een pre-Incastad op een berg en een ongekend hoge waterval van 771m in de...

Wandelen