Huayna Picchu biedt een perfect uitzicht op de stad. Je kunt hier rondstruinen en bijvoorbeeld de relatief onbekende Tempel van de Maan bezoeken. Dat midden in het regenwoud ligt.

Lokale gidsen verhalen over een hogepriester die hier zou hebben geleefd ten tijde van de Inca’s. Hij leefde volgens de overlevering met een groep maagden. Maar veel meer is er niet bekend.

Een overzicht van Machu Picchu vanaf de top van Huayna Picchu.
Een overzicht van Machu Picchu vanaf de top van Huayna Picchu. Corno van den Berg

De unieke ‘Stairs of Death’
The Stairs of Death leiden naar een platform waar werd geofferd voor de goden. Al is niet duidelijk wat er precies werd geofferd. Sommige wetenschappers denken aan dieren, anderen aan mensen.

Huayna Picchu is een populaire plek voor toeristen. Gelukkig wordt dit sinds een aantal jaren gereguleerd. Zodat het niet te druk wordt op dit authentieke stukje van Machu Picchu.

Een Inca-trap in Machu Picchu.
The Stairs of Death: een offerplaats in Machu Picchu. Corno van den Berg

Corno’s reistips:

Er worden elke dag maar een beperkt aantal toeristen toegelaten; boek je plek vooraf. Zodat je er optimaal van kunt genieten. En wees hier vroeg, het liefst al rond zeven uur in de ochtend. Dan is het licht zacht en ben je de grote mensenmassa voor die vooral rond tien uur arriveert.

Wandelen