blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Huayna Picchu

Deze berg heeft het mooiste uitzicht over Machu Picchu en is slechts door een beperkt aantal toeristen te beklimmen

Huayna Picchu biedt een perfect uitzicht van Machu Picchu. Je kunt hier rondstruinen en bijvoorbeeld de relatief onbekende Tempel van de Maan bezoeken.


Dit is de overbekende berg die altijd ziet op foto's van Machu Picchu. Huayna Picchu (wat Jonge Berg betekent) ligt ten noorden van de meeste gebouwen en is te beklimmen. Hier is tevens de beroemde Tempel van de Maan gevestigd. Gelukkig wordt het aantal toeristen per dag gereguleerd. Dit is een van de mooiste excursies in Peru om te doen. Ontdek de beste tips en de bezienswaardigheden van Huayna Picchu.

De legende van Huayna Picchu

Lokale gidsen verhalen over een hogepriester die hier zou hebben geleefd ten tijde van de Inca’s. Hij leefde volgens de overlevering met een groep maagden. Maar veel meer is er niet bekend. En dat midden in het regenwoud van het Andesgebergte.

Een overzicht van Machu Picchu vanaf de top van Huayna Picchu. ©Corno van den Berg

Slechts 200 toeristen per dag

Huayna Picchu is een populaire plek voor toeristen. Gelukkig wordt dit sinds een aantal jaren gereguleerd. Zodat het niet te druk wordt op dit authentieke stukje van Machu Picchu. Daarom is het zinvol je toegangsbewijs vooraf te boeken, zodat je zeker bent van je plek.

Bezoek Huayna Picchu vroeg in de ochtend. Ten eerste ben je de andere toeristen voor. Ten tweede is het nog niet zo warm om te klimmen. En kun je lekker in het zonnetje genieten van het ongekende uitzicht. Dit was voor mij het hoogtepunt van mijn bezoek aan Machu Picchu.

Een Inca-trap in Machu Picchu. ©Corno van den Berg

De beroemde Stairs of Death

The Stairs of Death leiden naar een platform waar werd geofferd voor de goden. Al is niet duidelijk wat er precies werd geofferd. Sommige wetenschappers denken aan dieren, anderen aan mensen.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Peru

Lees mijn Tips

alle 28 artikelen over Peru

Bekijk alle artikelen