Huayna Picchu: Mooiste wandeling in Machu Picchu - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Huayna Picchu

Deze berg heeft het mooiste uitzicht over Machu Picchu en is slechts door een beperkt aantal toeristen te beklimmen

1,273

TOP 1.687

Huayna Picchu biedt een perfect uitzicht van Machu Picchu. Je kunt hier rondstruinen en bijvoorbeeld de relatief onbekende Tempel van de Maan bezoeken.


Dit is de overbekende berg die altijd ziet op foto's van Machu Picchu. Huayna Picchu (wat Jonge Berg betekent) ligt ten noorden van de meeste gebouwen en is te beklimmen. Hier is tevens de beroemde Tempel van de Maan gevestigd. Gelukkig wordt het aantal toeristen per dag gereguleerd. Dit is een van de mooiste excursies in Peru om te doen. Ontdek de beste tips en de bezienswaardigheden van Huayna Picchu.

De legende van Huayna Picchu

Lokale gidsen verhalen over een hogepriester die hier zou hebben geleefd ten tijde van de Inca’s. Hij leefde volgens de overlevering met een groep maagden. Maar veel meer is er niet bekend. En dat midden in het regenwoud van het Andesgebergte.

Een overzicht van Machu Picchu vanaf de top van Huayna Picchu. ©Corno van den Berg

Slechts 200 toeristen per dag

Huayna Picchu is een populaire plek voor toeristen. Gelukkig wordt dit sinds een aantal jaren gereguleerd. Zodat het niet te druk wordt op dit authentieke stukje van Machu Picchu. Daarom is het zinvol je toegangsbewijs vooraf te boeken, zodat je zeker bent van je plek.

Bezoek Huayna Picchu vroeg in de ochtend. Ten eerste ben je de andere toeristen voor. Ten tweede is het nog niet zo warm om te klimmen. En kun je lekker in het zonnetje genieten van het ongekende uitzicht. Dit was voor mij het hoogtepunt van mijn bezoek aan Machu Picchu.

Een Inca-trap in Machu Picchu. ©Corno van den Berg

De beroemde Stairs of Death

The Stairs of Death leiden naar een platform waar werd geofferd voor de goden. Al is niet duidelijk wat er precies werd geofferd. Sommige wetenschappers denken aan dieren, anderen aan mensen.

Amfitheaters van Moray

Amfitheaters van Moray
De Amfitheaters van Moray in Peru zijn een raadsel. Wetenschappers proberen nog steeds te achterhalen wat de functie is van deze vreemde cirkels. Je kunt ze eenvoudig bezoeken. En zo zelf een idee vormen waarom deze monumenten zijn gebouwd.Moray wordt vaak overgeslagen door toeristen, maar dit is een van de grote Inca-raadsels. Je vindt hier drie zogenaamde 'collossea', reusachtige cirkelvormige amfitheaters die in het landschap zijn verwerkt. De Inca's gebruikten slim de bergrondingen, alleen is onduidelijk waarvoor.
Lees verder

Belmond Andean Explorer: Luxe trein in Peru

Belmond Andean Explorer: Luxe trein in Peru
De Belmond Andean Explorer is de meest luxueuze trein van Peru. Deze trein is een ideale manier om te reizen. Met talloze bijzondere vergezichten, verfijnd eten en diverse stops.De Belmond Andean Explorer is een van de beste manieren om door Peru te reizen. De reizen zijn kort, waardoor je tijd genoeg hebt voor de Inca Trail, Machu Picchu, Colca Canyon en meer.
Lees verder

Choquequirao

Choquequirao
Choquequirao is een relatief onbekende Inca-stad in Peru. De ruïnes liggen op een hoogte van 3.050 meter in het Andesgebergte. Die volgens sommigen mooier is dan Machu Picchu. Wetenschappers hebben tot nu toe zo’n 30% bloot gelegd in het regenwoud.Choquequirao; de kans is groot dat je er nog nooit van hebt gehoord. Maar volgens kenners is dit het nieuwe Machu Picchu, de beroemde Inca-stad in de bergen van Peru. Typisch iets voor je Bucket List, toch?
Lees verder

Colca Canyon

Colca Canyon
Colca Canyon in Peru is de op een na grootste kloof ter wereld. En het is de beste plek om een unieke vogel te zien. Hier kiezen elke ochtend Andescondors op de thermiek het luchtruim. Dit zijn de grootste vliegende vogels op aarde. Als toerist kun je dit spektakel zien. Dit kan op verschillende manieren. Waaronder een trekking over de bergen.Er ligt hier nog geregeld sneeuw op de pieken. Je kunt hier goed hiken, maar vooral kijken naar de machtige condors die hier vliegen.
Lees verder

Cruise over de Amazone-rivier

Cruise over de Amazone-rivier
Een cruise op de beroemde Amazonerivier is de manier om deze immense watermassa te ontdekken. Deze meerdaagse boottochten beginnen meestal in Iquitos (Peru) of Manaus (Brazilië). om daarna de rivier af te dalen.De meest populaire tocht begint in Peru; bij Iquitos. Je kunt bijvoorbeeld helemaal naar Manaus (Brazilië) varen, of zelfs helemaal tot de monding van de Amazone.
Lees verder

Eet gebakken cavia in Peru

Eet gebakken cavia in Peru
Cavia eten is een typisch gerecht in Peru. Het dier staat hier gewoon op het menu. Geroosterde cavia is zeker een van de meest bijzondere gerechten ter wereld. De bereidingswijze is vrij eenvoudig. Het dier wordt gebakken en komt meestal in zijn geheel op je bord. Dus met kop en al. Zeker in het midden van Peru is dit de gewoonte.Cavia's ken je waarschijnlijk vooral als huisdier. In Peru is dat letterlijk zo. Ze lopen dan ook gewoon in huis rond. Maar dat heeft een reden. In Peru is cavia (of 'cuy') eten heel gewoon.
Lees verder

alle 28 artikelen over Peru

Bekijk alle artikelen

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.