Topkapi-paleis

Pronkstuk van het Ottomaanse Rijk

Het Topkapi-paleis is een van de mooiste attracties van Istanbul. Het was eeuwenlang het paleis van de heersende sultans van het Ottomaanse Rijk. En dat is nu nog goed te zien.

 Je kunt het paleis bezoeken en je een dag de sultan wanen. De rijkdom in het paleis is overweldigend. Het wereldberoemde paleis heeft een uitzicht over de Bosporus om u tegen te zeggen.

De ligging van het Topkapi-paleis

De bouw van het Topkapi-paleis werd gestart in 1459 onder leiding van sultan Mehmet II. Het immense gebouw ligt strategisch op een heuvel en kijkt uit over de Gouden Hoorn, de Bosporus en de Zee van Marmara. 

Dit immense paleis was een stad op zich, met vier hoven, ontvangstkamers, een ziekenhuis, paardenstallen, een haremkamer en een grote bibliotheek. En talloze tuinen. Het paleis doet tegenwoordig dienst als museum en laat veel pronkstukken van het Ottomaanse Rijk zien. 

Topkapi-paleis bezoeken

Het ligt aan de Sogukcesme Sokak. Het is slim om vooraf je entreebewijs te regelen. Zodat je niet de rij hoeft.

<div data-gyg-partner-id="CTVUR1S" data-gyg-number-of-items="3" data-gyg-currency="EUR" data-gyg-locale-code="nl-NL" data-gyg-id="code-example" data-gyg-q="topkapi" data-gyg-widget="activites" data-gyg-href="https://widget.getyourguide.com/CTVUR1S/activities.frame"></div><script async defer src="https://widget.getyourguide.com/v2/widget.js"></script>

Beste tijd voor Istanbul

Het voor- en najaar zijn de beste tijd om te gaan. Dit geldt zowel voor het klimaat als de drukte. Ook al wordt het in deze seizoenen snel drukker. Een alternatief is de winter, die vergelijkbaar is met de onze. Dan is het relatief rustig in de stad (en bij de publiekstrekkers). Ook is er dan, ondanks de lage temperaturen, redelijk vaak een zonnetje te zien.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Turkije

Lees mijn Tips

alle 19 artikelen over Turkije

Bekijk alle artikelen