Waarom moet ik hier heen?

Istanbul is de enige stad ter wereld op twee continenten: Europa en Azië. Het geeft goed de bijzondere rijkdom van Turkije aan. Een land met zoveel cultuur- en natuurschatten dat een rondreis op zijn plaats is.

Turkije heeft ongekend veel te bieden. Istanbul is tegenwoordig vooral bekend als stedentrip, waar de inwoners trots zijn op vele oude gebouwen. Het land zelf trekt daarnaast duizenden zonaanbidders elk jaar, maar doet het ook goed bij de cultuurliefhebbers. De laatste jaren is het land ook populairder geworden voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Wie reist naar Troje, Nemrut Dagi of Hierapolis zal verbaasd zijn. Terwijl bijna iedereen dol is op Cappadocië, een ideale plek om te wandelen. De bijzondere kalkterrassen van Pamukkale in het zachte zonlicht zijn een ander hoogtepunt. Waardoor het ook meer en meer een land wordt om rond te reizen. In je eentje of met een groep.

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Turkije, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.