blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Pak de veerboot in Istanbul

Reis over twee continenten en blijf toch in de stad

Met de veerboot kun je makkelijk door Istanbul. Van het Europese deel naar het Aziatische deel. En weer terug. Het is handig, goedkoop en je ziet veel van de stad. Langs de oever staan diverse paleizen en huizen van welvarende handelaars.

De veerboot is een van de beste, alsook goedkoopste manieren om door de stad te reizen. Je kunt eenvoudig opstappen en zo langs talloze paleizen en historische huizen varen. Zeker met zonsondergang is dit een magische excursie.

 De veerboot in Istanbul is een van de beste, alsook goedkoopste manieren om te reizen. Je kunt eenvoudig opstappen en zo langs talloze paleizen en historische huizen varen. Zeker met zonsondergang is dit magisch.

Hoe reis ik met de veerboot in Istanbul?

Een tocht met de veerboot in Istanbul bij zonsondergang.

Een kaartje kost weinig, aan boord zijn onder meer thee en kleine snacks verkrijgbaar. Je kunt er zelfs ontbijten als je vroeg op pad gaat. Wat is er mooier om wakker te worden op het water met een kopje smaakvolle thee? 

Probeer het en je zult zien dat dit de manier is om veel moois van de stad te zien. Soms zijn er zelfs muzikanten aan boord, die de sfeer snel verhogen. 

Ook is dit een goede excursie voor foto’s. Zeker als je het centrum van de stad nadert zul je zien dat de skyline van Istanbul een geheel eigen karakter heeft. Met de minaretten van diverse moskeeën op de achtergrond.

Beste tijd voor de veerboot in Istanbul

De beste tijd is vroeg in de ochtend of bij zonsondergang. Je kunt dan de mooiste foto’s maken met bijvoorbeeld de zon laag aan de horizon. Je kunt overal afstappen en dan een later weer aan boord gaan.

Beste tijd voor Istanbul

Het voor- en najaar zijn de beste tijd om te gaan. Dit geldt zowel voor het klimaat als de drukte. Ook al wordt het in deze seizoenen snel drukker. Een alternatief is de winter, die vergelijkbaar is met de onze. Dan is het relatief rustig in de stad (en bij de publiekstrekkers). Ook is er dan, ondanks de lage temperaturen, redelijk vaak een zonnetje te zien.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Turkije

Lees mijn Tips

alle 19 artikelen over Turkije

Bekijk alle artikelen