Waarom moet ik hier heen?

De veerboot in Istanbul is een van de beste, alsook goedkoopste manieren om te reizen. Je kunt eenvoudig opstappen en zo langs talloze paleizen en historische huizen varen. Zeker met zonsondergang is dit magisch.

Met de veerboot kun je makkelijk door Istanbul. Van het Europese deel naar het Aziatische deel. En weer terug. Het is handig, goedkoop en je ziet veel van de stad. Langs de oever staan diverse paleizen en huizen van welvarende handelaars.

Eén van de belangrijkste vervoersmiddelen in Istanbul is de veerboot. Je kunt eenvoudig van Europa naar Azië (en weer terug) op de rivier de Bosporus. En toch in Istanbul blijven. Het is niet voor niets de enige wereldstad op twee continenten. Ook kun je verder de rivier op om de vele dorpjes aan het water te bekijken.

Een kaartje kost weinig, aan boord zijn onder meer thee en kleine snacks verkrijgbaar. Je kunt er zelfs ontbijten als je vroeg op pad gaat. Wat is er mooier om wakker te worden op het water met een kopje smaakvolle thee?

Probeer het en je zult zien dat dit de manier is om veel moois van de stad te zien. Soms zijn er zelfs muzikanten aan boord, die de sfeer snel verhogen.

Ook is dit een goede excursie voor foto’s. Zeker als je het centrum van de stad nadert zul je zien dat de skyline van Istanbul een geheel eigen karakter heeft. Met de minaretten van diverse moskeeën op de achtergrond.

Beste tijd voor de veerboot in Istanbul:

De beste tijd is vroeg in de ochtend of bij zonsondergang. Je kunt dan de mooiste foto’s maken met bijvoorbeeld de zon laag aan de horizon. Je kunt overal afstappen en dan een later weer aan boord gaan.

Corno’s reistips:

Istanbul is perfect voor een stedentrip. De stad heeft heel veel te bieden, zowel qua cultuur als leuke activiteiten.

Het voor- en najaar zijn de beste tijd om naar Istanbulte gaan. Dit geldt zowel voor het klimaat als de drukte. In de zomer kun je lange wachttijden voor bijvoorbeeld de Hagia Sophia verwachtten. Hou er rekening mee dat bijvoorbeeld De Blauwe Moskee tijdens de gebedsdiensten dicht is voor toeristen.

Meer informatie: www.turkeytravelplanner.com/go/Istanbul/Transport/IstanbulFerry.html