Wandel de Lycische Weg

De Lycian Way is een beroemd lange afstand wandelpad in Turkije

De Lycische Weg is het eerste langeafstandspad van Turkije. Hij doorkruist het zuidelijke deel bij Antalaya. Je kunt de gehele 540 kilometer lopen, maar ook delen er van. Het pad laat de ruige kant van dit deel van Turkije zien.

De Lycian Way, ook wel bekend als Lycische Weg, is een sinds 1999 bewegwijzerd wandelpad van zo’n 540 kilometer langs de Turkse kust. Hij loopt van Ölüdeniz, in de buurt van Fethiye, tot Geyikbayırı, ongeveer 20 kilometer van Antalya. Ver weg van de resorts en drukke steden. Dit is Lycië, een bergachtig en dicht bebost gebied aan de zuidwestelijke kust van Turkije.

Lycian Way in Turkije.

Het langeafstandspad is bewegwijzerd met rode en witte strepen. Volgens de Engelse krant The Sunday Times is het een van ’s werelds top tien wandelingen, met name door het diverse landschap van bossen, de kust en heuvels. Hij is in zo’n 29 dagen te doen.

Het pad volgt voor een groot deel de route, maar splitst zich uiteindelijk op in 2 routes. Als je langs de kust wil blijven lopen: Tekirova, Phaselis, Asagikuzdere, Goynuk Yaylasi, Hısarçandır, Çitdibi, Geyikbayırı. Wil je boven langs, dan gaat het verder via Ulupınar, Kemer, Ulupınar, Beycik, Kemer, Beycik, Yukari Beycik, Mt Olympos, Yayla Kuzdere, Gedelme, Goynuk Yaylasi, waar het weer samenkomt met het kustpad.

Bezienswaardigheden Lycische Weg

Langs de gehele Lycian Way zijn vele historische en culturele nederzettingen te vinden. Eén van de hoogtepunten is Myra. Het stadje Myra staat bekend als de stad van Sint Nicolaas, al is dit niet de enige trekpleister van het historische stadje. De uit de rotsachtige kliffen gehouwen graftombes zijn ongekend indrukwekkend en een unieke bezienswaardigheid.

Lycische Weg route.

Onderweg kom je de bekende ruïnes van Xhantos tegen. Als je hier rond loopt zie je vanzelf de overblijfselen van de oude stad. Met onder meer het amfitheater, diverse tempels en de oude stadsmuren. Overige historische bezienswaardigheden langs de route zijn onder meer de ruïnes van Patara en de oude stad van Apollonia. Die je zelf makkelijk kunt ontdekken.

Ook de natuur is de moeite waard. Een van de juweeltjes is de Vlindervallei met haar ongerepte natuur. Maar ook de Kabak Cove, waar groen dennenbos en helderblauwe zee samenkomen, en het strand van Çıralı zijn de moeite waard. 

De route van Lycian Way

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Turkije

Lees mijn Tips

alle 19 artikelen over Turkije

Bekijk alle artikelen