Grand Canyon van Yellowstone: Mooiste kloof van Yellowstone - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Grand Canyon van Yellowstone

Ongekend ruig deel van Yellowstone; met watervallen en de Yellowstone-rivier

Grand Canyon van Yellowstone is een immense kloof in Yellowstone Nationaal Park in de Verenigde Staten. Het toont de omvang van Yellowstone, of eigenlijk de vulkaan die dit gebied ooit was. Een heerlijk wandelgebied en perfect voor foto’s.

De cijfers van deze kloof zijn indrukwekkend. Hier stort de Yellowstone-rivier zich stroomafwaarts het landschap in. En maakt de kloof steeds dieper. De kloof is ruim 35 kilometer mijl lang, maximaal 365 meter diep diep en bijna een kilometer breed. Overal waar je hier loopt voel je je klein. Let maar op.

De Grand Canyon van Yellowstone is niet alleen mooi, maar ook zeer indrukwekkend. Dit natuurgebied in Amerika moet je zeker bezoeken als je in de buurt bent. Dit zijn tips voor de beste bezienswaardigheden van Grand Canyon Yellowstone.

Watervallen

Er zijn hier diverse watervallen die je kunt zien. De Lower Falls zijn het meest bekend en ook het meest zichtbaar. De Upper Falls zijn lastiger te zien, al kun je ze van bovenaf bekijken.

Uitkijkpunten

Langs de rivier liggen talloze uitkijkpunten. Deze zijn allemaal de moeite waard, omdat ze stuk voor stuk een iets andere blik geven op de kloof, de rivier en de diverse watervallen. 

Aan de noordelijke kant zijn dit Inspiration Point, Lookout Point, Bed Rock Point en Silver Cord Cascade Overlook.

Aan de zuidelijke kant zijn deze de moeite waard: Artist Point, Point Sublime en Uncle Tom’s Trail.

Grand Canyon van Yellowstone. ©Corno van den Berg

Wandelen in de Grand Canyon van Yellowstone

De kloof is erg groot. Je kunt deze op diverse manieren beleven. De makkelijkste is per auto, er is een noord-route en een zuid-route. Waarbij je (typisch Amerikaans) stopt op een parkeerplek, een paar honderd meter (of minder) naar een uitkijkpunt loopt. En daar even rond kijkt, een foto maakt en weer verder rijdt. Er zijn talloze uitkijkpunten, dus hier kun je wel enkele uren druk mee zijn.

Je kunt ook wandelen langs diverse delen in het park. Waarbij je ook de uitkijkpunten aandoet, maar ook plekken waar anderen niet komen. Vraag ter plekke in het bezoekerscentrum van Yellowstone naar de mogelijkheden. Diverse trails zijn nog weleens dicht door overstromingen of voor onderhoud, vandaar.

De kleuren van de Grand Canyon van Yellowstone.

Unieke geschiedenis

Zoals bijna geheel Yellowstone is het landschap het overblijfsel van een vulkaanuitbarsting. Dit deel van het natuurpark ontplofte zo’n 600.000 jaar geleden volgens de geleerden. Zo’n 10.000 jaar geleden smolten hier de laatste gletsjers waardoor het huidige landschap ontstond.

Nu nog zie je gigantische stenen midden in het bos liggen, die hier door gletsjers zijn neergelegd. Tegenwoordig bevat de kloof talloze watervallen, bossen en vergezichten. Dit is een heerlijke plek om van alles te ontdekken.

Beste tijd voor de Grand Canyon van Yellowstone

De Grand Canyon van Yellowstone kun je het gehele jaar bezoeken, mits de wegen open zijn in de winter. Het beste moment is vroeg in de ochtend als de zon haar eerste licht in de kloof gooit. Waarbij je nog kans hebt op mist in de kloof. In de winter ligt hier geregeld sneeuw, wat het landschap een extra dimensie geeft.

Ook de zonsondergang is hier vaak fraai. Het laatste licht van de dag valt dan op de waterval.

alle 151 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen