blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Grand Canyon van Yellowstone

Ongekend ruig deel van Yellowstone; met watervallen en de Yellowstone-rivier

Grand Canyon van Yellowstone is een immense kloof in Yellowstone Nationaal Park. Deze kloof in de Verenigde Staten toont de omvang van  het immense natuurgebied, of eigenlijk de vulkaan die dit gebied ooit was. Het is een heerlijk wandelgebied en perfect voor foto’s. Dit zijn de bezienswaardigheden van de Grand Canyon van Yellowstone.

De cijfers van deze kloof zijn indrukwekkend. Hier stort de Yellowstone-rivier zich stroomafwaarts het landschap in. En maakt de kloof steeds dieper. De kloof is ruim 35 kilometer mijl lang, maximaal 365 meter diep en bijna een kilometer breed. Overal waar je hier loopt voel je je klein. Let maar op. De Grand Canyon van Yellowstone is niet alleen mooi, maar ook zeer indrukwekkend. Deze kloof in Amerika moet je zeker bezoeken als je in de buurt bent.

Lower Falls

In de kloof zijn diverse watervallen te zien. De Lower Falls zijn het meest bekend en ook het meest zichtbaar. Als je langs de kloof loopt zie je de waterval in de verte opdoemen. Als je verder loopt, komt hij steeds dichterbij en wordt hij meer en meer imposanter.

Upper Falls

De Upper Falls zijn lastiger te zien, al kun je ze van bovenaf bekijken. Om eerlijk te zien vind ik deze niet zo interessant met alle andere watervallen in dit deel van Amerika.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Uitkijkpunten

De kloof is erg groot. Je kunt deze op diverse manieren beleven. De makkelijkste is per auto, er is een noord-route en een zuid-route. Waarbij je (typisch Amerikaans) stopt op een parkeerplek, een paar honderd meter (of minder) naar een uitkijkpunt loopt. En daar even rond kijkt, een foto maakt en weer verder rijdt. Er zijn talloze uitkijkpunten, dus hier kun je wel enkele uren druk mee zijn.

Beide routes zijn de moeite waard. Dit omdat ze stuk voor stuk een iets andere blik geven op de kloof, de rivier en de diverse watervallen. Dus mijn advies is om ze allemaal te bezoeken, omdat je elke keer weer een andere blik krijgt op deze imposante kloof.

Noordelijke kant

Aan de noordelijke kant zijn dit Inspiration Point, Lookout Point, Bed Rock Point en Silver Cord Cascade Overlook. Ik vind ze stuk voor stuk erg mooi en zeer de moeite waard.

Zuidelijke kant

Aan de zuidelijke kant zijn deze de moeite waard: Artist Point, Point Sublime en Uncle Tom’s Trail.

Grand Canyon van Yellowstone. ©Corno van den Berg

Wandelen in de Grand Canyon van Yellowstone

Je kunt ook wandelen langs diverse delen in het park. Waarbij je ook de uitkijkpunten aandoet, maar ook plekken waar anderen niet komen. Vraag ter plekke in een van de bezoekerscentra van Yellowstone naar de mogelijkheden. Diverse trails zijn nog weleens dicht door overstromingen of voor onderhoud, vandaar.

De kleuren van de Grand Canyon van Yellowstone.

Unieke geschiedenis

Zoals bijna geheel Yellowstone is het landschap van de Grand Canyon van Yellowstone het overblijfsel van een vulkaanuitbarsting. Dit deel van het natuurpark ontplofte zo’n 600.000 jaar geleden volgens de geleerden. Zo’n 10.000 jaar geleden smolten hier de laatste gletsjers waardoor het huidige landschap ontstond.

Nu nog zie je gigantische stenen midden in het bos liggen, die hier door gletsjers zijn neergelegd. Tegenwoordig bevat de kloof talloze watervallen, bossen en vergezichten. Dit is een heerlijke plek om van alles te ontdekken.

Overnachten in en bij Yellowstone

Ik heb meerdere nachten doorgebracht in het park. Dit was zowel op de camping als in een hotel. Ik koos hiervoor om lekker vroeg in de ochtend op pad te kunnen. Je hebt een redelijke keuze aan hotels, hostels en appartementen, maar deze zijn erg populair. Wees er dus op tijd bij, zodat je verzekerd bent van je plek.
Bekijk de leukste accommodaties

Beste tijd voor de Grand Canyon van Yellowstone

Zonsopgang

De Grand Canyon van Yellowstone kun je het gehele jaar bezoeken, mits de wegen open zijn in de winter. Het beste moment is vroeg in de ochtend als de zon haar eerste licht in de kloof gooit. Waarbij je nog kans hebt op mist in de kloof. In de winter ligt hier geregeld sneeuw, wat het landschap een extra dimensie geeft.

Zonsondergang

Ook de zonsondergang is hier vaak fraai. Het laatste licht van de dag valt dan op de waterval. Daarnaast zijn er dan minder bezoekers merkte ik. Het is dan ook een perfect moment voor foto's, dus zie je hier dan veel fotografen.

Boek je excursies online

Meer artikelen over Yellowstone National Park