blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Tower Fall

Een van de meest imposante watervallen in Yellowstone

Tower Fall ligt in Yellowstone National Park in de Verenigde Staten. Hij is 40 meter hoog en ligt idyllisch tussen diverse pieken van vulkanisch gesteente. 

Tower Fall wordt vaak abusievelijk Tower Falls genoemd. Het is een populaire waterval bij Tower Creek. De naam komt van een bekende expeditie in 1870. De ontdekkingsreizigers destijds noemende hem Tower Fall doordat hij ineens opdoemt. En het water valt als een bijna perfecte waterzuil (een soort toren) naar beneden. 

Tower Fall is erg populair. Deze waterval ligt in het ruige deel van het park. Het is verreweg de meest imposante in het gebied door zijn ligging tussen diverse pieken van vulkanisch gesteente. Tower Fall is alleen te voet bereikbaar via een korte wandeling.

Hoe kan ik wandelen naar Tower Fall?

De waterval kun je vinden in het noorden van het park en is verreweg de meest imposante in het gebied. Tower Fall ligt niet aan een weg, maar is alleen te voet bereikbaar. Dit is het ruige deel van Yellowstone Nationaal Park. De wandeling er naar toe is ongeveer 1500 meter (enkele reis).

Tower Fall van bovenaf.

Ga in de vroege ochtend, dan is de kans op een ontmoeting met dieren groot. Deze waterval is overigens vooral populair in de winter. Dan kun je cross-country skiënd naar de basis van de waterval toe. En zien hoe een muur van ijs ontstaat. 

De ochtend is ook het best om de vele toeristen te ontwijken. Deze waterval is behoorlijk populair. Zorg dus dat je de feestdagen en weekenden vermijd. Het doet afbreuk aan je beleving… 

Meer informatie: gowaterfalling.com/waterfalls/tower.shtml

alle 151 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen