Tower Fall

Een van de meest imposante watervallen in Yellowstone

Tower Fall in Yellowstone National Park is een fraaie waterval in een ruig landschap. Als je Yellowstone in de Verenigde Staten bezoekt kun je eenvoudig naar deze waterval lopen. De waterval is 40 meter hoog en ligt idyllisch tussen diverse pieken van vulkanisch gesteente. Dit zijn de beste tips om Tower Fall te bezoeken.

De naam Tower Fall komt van een bekende expeditie in 1870. De ontdekkingsreizigers destijds noemende hem Tower Fall doordat hij ineens opdoemt. En het water valt als een bijna perfecte waterzuil (een soort toren) naar beneden. Tower Fall wordt overigens vaak abusievelijk Tower Falls genoemd, al maakt het weinig uit.

Hoe bijzonder is Tower Fall?

Tower Fall is erg populair en dat komt niet alleen door de ligging. Deze waterval ligt in het ruige deel van het park. Het is verreweg de meest imposante waterval in het gebied door zijn ligging tussen diverse pieken van vulkanisch gesteente. Tower Fall is alleen te voet bereikbaar via een korte wandeling. 

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Hoe kan ik wandelen naar Tower Fall?

Tower Fall van bovenaf.

De waterval kun je vinden in het noorden van het park. Tower Fall ligt niet aan een weg, maar is alleen te voet bereikbaar. Dit is het ruige deel van Yellowstone Nationaal Park. De wandeling er naar toe is ongeveer 1500 meter (enkele reis).

Ga in de vroege ochtend, dan is de kans op een ontmoeting met dieren groot. De ochtend is ook het best om de vele toeristen te ontwijken. Deze waterval is behoorlijk populair. Zorg dus dat je de feestdagen en weekenden vermijd. Het doet afbreuk aan je beleving.

In de winter bezoeken

Deze waterval is overigens vooral populair in de winter. Dan kun je cross-country skiënd naar de basis van de waterval toe. En zien hoe een muur van ijs ontstaat. Check wel vooraf of delen van het park niet zijn afgesloten in verband met slecht weer.

Overnachten in en bij Yellowstone

Ik heb meerdere nachten doorgebracht in het park. Dit was zowel op een van de campings als in een hotel in e omgeving. Ik koos ervoor om lekker vroeg in de ochtend op pad te kunnen. Je hebt een redelijke keuze aan hotels, hostels en appartementen, maar deze zijn erg populair. Wees er dus op tijd bij, zodat je verzekerd bent van je plek.
Bekijk de leukste accommodaties

Boek je excursies online

Meer artikelen over Yellowstone National Park