Old Faithful

Meeste bekende geiser ter wereld

Old Faithful is de meest beroemde geiser van Yellowstone National Park. De reden is simpel: Old Faithful (de naam zegt het al) is zeer trouw met zijn erupties. Dit in tegenstelling tot veel andere geisers in het park. Let wel, in dit park in de Verenigde Staten vind je maar liefst 500 geisers. Dit zijn de beste tips om Old Faithful te bezoeken.

Het is een van de hoogtepunten van het park. De geiser Old Faithful is een must om te zien. En je kunt hier op je gemak op een bankje gaan zitten om te wachten op de volgende eruptie. De naam zegt het al, deze geiser is erg betrouwbaar. Dit is een ideale plek bijvoorbeeld voor een picknick rond de middag merkte ik. Ik had een broodje en een drankje meegenomen en kon op mijn gemak op een van de bankjes zitten. Het was simpelweg wachten op een eruptie, en nog een.

Hoe kan ik de eruptie van Old Faithful zien?

Zo dichtbij Old Faithful kun je komen.

Het is een traditie in Yellowstone. Veel bezoekers komen naar de geiser, kijken op het bord wanneer de volgende eruptie is en wachten rustig af. Zo op de minuut is de eruptie van de geiser te voorspellen. Het is wat cliché en het doet ook wel wat af aan de beleving.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

De Old Faithful Geiser spuit elke 80 minuten een warm water straal 60 meter de hoogte in. Waardoor iedereen een eruptie van water kan aanschouwen. Die was overigens elke 76 minuten, totdat een aardbeving in 1998 het gebied opschudde. Wat aangeeft dat het gebied nog steeds volop in beweging is.

Online kun je zien wanneer de volgende eruptie is. Waardoor je het wachten kunt verkorten. Het lastige is dan wel dat alle goed plekken om het te zien bezet zijn. Al valt het in de winter wel mee merkte ik.

Old Faithful Visitor Center

Een bizon bij Old Faithful.

Wie meer wil weten over de geisers in het park moet het Old Faithful Visitor Center bezoeken. In dit bezoekerscentrum vind je veel informatie over de enorme vulkaan onder Yellowstone. Ook vind je er talloze weetjes over het water bijvoorbeeld, en over het landschap. Daarnaast kun je veel informatie vinden over de dieren die hier leven.

Overnachten in de Old Faithful Inn

Al in 1903 werd er een hotel gebouwd bij de geiser. De Old Faithful Inn is een van de weinige overgebleven hotels die zijn gemaakt van boomstammen in Amerika. Maar het meest bijzondere is dus dat je de zonsondergang en zonsopgang kunt meemaken. Dit alles is dus zonder de vele toeristen. Geloof me, dan komt deze plek pas echt goed tot leven.

Hotels in en bij Yellowstone

Ik heb meerdere nachten doorgebracht in het park. Ik koos hiervoor om lekker vroeg in de ochtend op pad te kunnen. Je hebt een redelijke keuze aan hotels, hostels en appartementen, maar deze zijn erg populair. Wees er dus op tijd bij, zodat je verzekerd bent van je plek.
Bekijk de leukste accommodaties

Kamperen in Yellowstone

Kamperen in Yellowstone National Park, Verenigde Staten.

In Yellowstone vind je meer dan 10 campings. Ik heb op meerdere ervan gestaan, het is zeker aan te bevelen. Je bent daardoor dichtbij talloze attracties, maar je hebt ook een reële kans dat je dieren op de grasweides ziet. Veel daarvan zijn erg populair en zijn met name in de drukste maanden vol. Zorg dus dat je op tijd bent met je planning en reservering.
Lees mijn artikel over kamperen in Yellowstone

Stargazing bij Old Faithful

Sterren kijken is vooral voor romantici, althans dat vinden veel mensen. Maar stargazing is door de geringe lichtverstoring boven het park hier extreem goed mogelijk. De sterrenhemel met de melkweg is dan ook vaak goed te zien. Maar het licht van de maan (mits het weer meezit) zet ook de geisers in een bijzonder licht. En bijzondere foto’s. Old Faithful is daarbij verreweg favoriet (en het drukst bezocht). Het kan wel koud zijn ’s nachts. Dus kleed je goed aan. Bij het bezoekerscentrum kun je informatie krijgen over deze excursies.

Boek je excursies online

Meer artikelen over Yellowstone National Park