Mammoth Hot Springs

Kleurrijke heetwaterbronnen vol leven

Mammoth Hot Springs zijn unieke heetwaterbronnen in Yellowstone National Park. Deze terrassen met warm water behoren tot de grootste ter wereld. Ze zijn eenvoudig te bekijken. Sterker nog, je moet deze bronnen eigenlijk wel aandoen op je rondreis door de Verenigde Staten. Dit zijn de beste tips om Mammoth Hot Springs te bezoeken.

Als je dit immense park bezoekt, moet je vaak een keuze maken wat je wilt zien. Dat merkte ik ook, ook al had ik meerdere dagen. De vreemd ogende terrassen van Mammoth Hot Springs zijn de grootste attractie van de vele warmwaterbronnen in het park. Je kunt de heetwaterbronnen eenvoudig bezoeken, het hoeft ook niet veel tijd te kosten. Ik zou ze niet overslaan, met name de diverse kleuren van het water alsook de kleuren van de terrassen zelf zijn zeer fraai.

De kleuren van Mammoth Hot Springs

Eigenlijk is Mammoth Hot Springs een verzameling van heetwaterbronnen op een heuvel. Overal zie je activiteit. En in de meest bizarre, maar ook fraaie kleuren. Geel, rood, wit en zelfs groen lopen hier door elkaar. Het lijkt wel een buitenaards landschap. En zeker met de dode bomen wordt het surrealistisch mooi.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

De Amerikanen geven graag alles een naam. En dus vindt je hier heetwaterbronnen met namen als Marble Terrace, Angel Spring, Painted Pool en Poison Cave. Bijzonder is dat er nog steeds nieuwe bronnen bij komen. Als je hier loopt krijg je veel uitleg via de diverse informatieborden. 

Neem de tijd voor Mammoth Hot Springs. Dit is een van de grootste velden met geothermische activiteit ter wereld. Er is opvallend veel te zien, in elk seizoen van het jaar. Het is een plek waar je foto’s blijft maken, althans dat had ik. 

Er zijn diverse houten paden gemaakt, zodat je relatief dichtbij de bronnen kunt komen. Je voelt de warmte uit de bodem komen. En je ruikt de geuren van onder meer zwavel. Dit is een plek voor alle zintuigen.

Ontstaan van Mammoth Hot Springs

De terrassen van Mammoth Hot Springs.

De terrassen zijn ontstaan door het warme water, de vele mineralen en de kalkstenen bodem. Binnenin krioelt het van de bacteriën en micro-organismen die het water allerlei kleuren geven. Maar ook de vele pruttelende warmwaterbronnen in dit immense gebied toont de levendigheid van Yellowstone.

Overnachten in en bij Yellowstone

Ik heb meerdere nachten doorgebracht in het park. Dit was zowel op de camping als in een hotel. Ik koos hiervoor om lekker vroeg in de ochtend op pad te kunnen. Je hebt een redelijke keuze aan hotels, hostels en appartementen, maar deze zijn erg populair. Wees er dus op tijd bij, zodat je verzekerd bent van je plek.
Bekijk de leukste accommodaties

Boek je excursies online

Meer artikelen over Yellowstone National Park