blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Mammoth Hot Springs

Kleurrijke heetwaterbronnen vol leven

Mammoth Hot Springs is een uniek landschap in Yellowstone National Park. Deze heetwaterbronnen behoren tot de grootste ter wereld. En moet je eigenlijk wel bezoeken op je rondreis door de Verenigde Staten.

De vreemd ogende terrassen van Mammoth Hot Springs zijn de grootste attractie van deze groep van warmwaterbronnen. Let op de diverse kleuren van het water, alsook de kleuren van de terrassen zelf.

De kleuren van Mammoth Hot Springs

 Eigenlijk is Mammoth Hot Springs een verzameling van heetwaterbronnen op een heuvel. Overal zie je activiteit. En in de meest bizarre, maar ook fraaie kleuren. Geel, rood, wit en zelfs groen lopen hier door elkaar. Het lijkt wel een buitenaards landschap. En zeker met de dode bomen wordt het surrealistisch mooi.

De Amerikanen geven graag alles een naam. En dus vindt je hier heetwaterbronnen met namen als Marble Terrace, Angel Spring, Painted Pool en Poison Cave. Bijzonder is dat er nog steeds nieuwe bronnen bij komen. Als je hier loopt krijg je veel uitleg via de diverse informatieborden. 

Neem de tijd voor Mammoth Hot Springs. Dit is een van de grootste velden met geothermische activiteit. Waar zoveel te zien is. In elk seizoen van het jaar. En waar je foto’s blijft maken. Althans dat had ik. 

Er zijn diverse houten paden gemaakt, zodat je relatief dichtbij de bronnen kunt komen. Je voelt de warmte uit de bodem komen. En je ruikt de geuren van onder meer zwavel. Dit is een plek voor alle zintuigen.

Ontstaan van Mammoth Hot Springs

De terrassen zijn ontstaan door het warme water, de vele mineralen en de kalkstenen bodem. Binnenin krioelt het van de bacteriën en micro-organismen die het water allerlei kleuren geven. Maar ook de vele pruttelende warmwaterbronnen in dit immense gebied toont de levendigheid van Yellowstone.

Meer informatie: nps.gov/yell/explore-mammoth

alle 151 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen