Waarom moet ik hier heen?

Het is één van de meest bijzondere natuurfenomenen. In de winter volgen de diverse troepen wolven in het park hun prooidieren. Door de sneeuw zijn de sporen goed te zien. Yellowstone is beroemd om zijn wolven, die zich hier relatief vaak laten zien.

Wolven die in de winter op jacht gaan; dat is Yellowstone Nationaal Park. Het is de beste excursie in dat beroemde natuurgebied in de Verenigde Staten. Waarbij je met een gids op pad kunt, maar ook zelf kunt speuren naar de roofdieren. En je kansen zijn opvallend hoog als je hier meerdere dagen blijft om minimaal een grijze wolf te zien, maar vaak ook een troep.

Wolven met een bizon in Yellowstone.
Wolven met een bizon in Yellowstone.NPS/Doug Smith

Beste tijd om wolven in Yellowstone te zien:

De beste tijd is volgens kenners van november tot april; oftewel de winter in Yellowstone. Waarbij de maanden februari en maart extra bijzonder zijn vanwege het paargedrag dat dan te zien is bij de wolven. De dieren zijn dan erg actief en laten toeristen relatief dichtbij komen.

Wolven Yellowstone
Een wolf huilt in Yellowstone. Jim Peaco

Je hebt overal in het immense park een kans om deze roofdieren te zien, maar de beste plek is Lamar Valley. Hier leven diverse troepen wolven. De grootste kans dat je ze ziet is vroeg in de ochtend of tegen het vallen van de avond. Maar ze worden ook wel overdag gespot. Je moet een beetje geluk hebben, maar ook weten waar je op moet letten als je hier bent.

Zeldzame ontmoeting van een wolf en beer in Yellowstone.
Zeldzame ontmoeting van een wolf en beer in Yellowstone. Doug Smith

Corno’s reistips:

Wil jij Yellowstone bezoeken? Hierbij wat handige tips om je reis te organiseren. Je kunt je trip ook goed combineren met een langere rondreis door Midwest-Amerika of zelfs een combinatie maken met een bezoek aan West-Amerika.

Meer informatie: www.wolftracker.com