blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Zoek wolven in de winter in Yellowstone

Dit nationaal park in Amerika is de beste plek ter wereld om wolven in het wild te zien

Wolven die in de winter op jacht gaan; dat is Yellowstone Nationaal Park. Het is de beste excursie in dat beroemde natuurgebied in de Verenigde Staten. Waarbij je met een gids op pad kunt, maar ook zelf kunt speuren naar de roofdieren. En je kansen zijn opvallend hoog als je hier meerdere dagen blijft om minimaal een wolf te zien, maar vaak ook een troep.

Het is één van de meest bijzondere natuurfenomenen. In de winter volgen de diverse troepen wolven in het park hun prooidieren. Door de sneeuw zijn de sporen goed te zien. Yellowstone is beroemd om zijn wolven, die zich hier relatief vaak laten zien.

Wolven met een bizon in Yellowstone. ©NPS/Doug Smith

Beste tijd om wolven in Yellowstone te zien

De beste tijd is volgens kenners van november tot april; oftewel de winter in Yellowstone. Waarbij de maanden februari en maart extra bijzonder zijn vanwege het paargedrag dat dan te zien is bij de wolven. De dieren zijn dan erg actief en laten toeristen relatief dichtbij komen.

Wolven Yellowstone ©Jim Peaco

Je hebt overal in het immense park een kans om deze roofdieren te zien, maar de beste plek is Lamar Valley. Hier leven diverse troepen wolven. De grootste kans dat je ze ziet is vroeg in de ochtend of tegen het vallen van de avond. Maar ze worden ook wel overdag gespot. Je moet een beetje geluk hebben, maar ook weten waar je op moet letten als je hier bent.

Meer informatie: www.wolftracker.com

Wolf en beer ©Doug Smith

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Verenigde Staten

Lees mijn Tips

alle 151 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen