Waarom moet ik hier heen?

Yellowstone is een van de beste plekken om te kamperen. Zowel op een van de vele campings middenin de natuur als in het ruige achterland.

Kamperen in Yellowstone Nationaal Park is iets magisch. Dit immense natuurgebied in de Verenigde Staten is perfect voor je tent. Je hebt twee opties: Op een van de campings of in de natuur. Aan jou de keuze.

Campings in Yellowstone

In Yellowstone vind je meer dan 10 campings. Veel daarvan zijn erg populair. En zijn met name in de drukste maanden vol. Zorg dus dat je op tijd bent met je planning en reservering.

Meer informatie:
nps.gov/yell/campgrounds

Backcountry kamperen

Backcountry kamperen betekent feitelijk dat je in het wild kunt overnachten. Voor sommigen de ultieme droom van vrijheid. Voor anderen is het een nachtmerrie. Want wie kent de films niet over aanvallen van bruine beren op toeristen in een tentje? Kamperen is daarom ook alleen toegestaan op speciaal aangewezen plekken in de wildernis.

Waarbij je vooraf toestemming moet hebben om te overnachten. Let op, zonder toestemming gaat weet niemand dat je op pad bent. En als er dan problemen ontstaan weet niemand iets.

Meer informatie: nps.gov/yell//backcountryhiking

Hoe regel ik het?

Je kunt alles online regelen. Doe dit wel op tijd om teleurstelling te voorkomen. Hou wel rekening met kosten, onder meer om te reserveren. Daarnaast moet je nog per persoon betalen.

Sommige campings werken op een first come first serve basis. Oftewel, als jij de eerste bent voor een plek heb je geluk. Online kun je zien welke campings dit hanteren. En zorg dus dat je er vroeg bij bent om je tent op te zetten.

Tips om veilig te kamperen in Yellowstone

Ter plekke kun je in de bezoekerscentra veel informatie en tips krijgen. Bijvoorbeeld hoe er voor zorgt dat beren niet bij je eten kunnen. Wie goede voorbereidingen treft en bepaalde regels in acht neemt hoeft zich geen zorgen te maken. Die kan genieten van absolute rust en ruimte. En de dieren natuurlijk