Waarom moet ik hier heen?

Droomde jij ook van westerns, met de bijna onaardse landschappen en ruige mensen? Zij sliepen vaak in een huifkar op hun zoektocht naar de Amerikaanse droom. Net buiten Yosemite Nationaal Park kan jij dit nu ook doen. In luxe zelfs.

Je slaapt in een zogeheten ‘Conestoga wagon’. Dit zijn dezelfde stevige huifkarren die aan het einde van 18e eeuw werden gebruikt om het binnenland van de VS te ontdekken. Die je wel kent van de westernfilms.

Het interieur van de huifkar.

Het is een nieuw concept in het Yosemite Pines RV Resort and Family Lodging, dat net buiten Yosemite National Park ligt. Een overnachting hier kun je dus erg goed combineren met een bezoek aan dit natuurwonder.

Er zijn diverse wagons te boeken.

De huifkar is uitgerust met een king size bed. En een stapelbed. Ook is er een tafeltje met stoelen. Het dak is gemaakt van doek, wat de overnachting een extra dimensie geeft. De douche en toilet zijn iets verderop op het resort.

De ruige omgeving van het resort.

De prijs van een overnachting valt mee: zo’n 160 euro per nacht. Waarbij je nu een gratis nacht krijgt als promotie van deze nieuwe manier om te overnachten. Wat let je?

Meer informatie: yosemitepinesrv.com

Corno’s reistips:

Wil jij Californië bezoeken? Maak een rondreis door Californië en aangrenzende staten om dit woeste deel van Amerika te ontdekken. En vergeet uiteraard niet Los Angeles en San Francisco aan te doen. Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.