El Capitan

Beroemde steile rots in Yosemite National Park

El Capitan is een 900 meter hoge berg in Yosemite Nationaal Park. Deze granieten bergwand is meer dan imposant en ongekend steil. El Capitan is vanaf alle kanten indrukwekkend. En je kunt er erg goed wandelen, er is zelfs een lange route naar de top. Ervaren rotsklimmers kunnen deze berg beklimmen. Dit zijn de beste tips om El Capitan te bezoeken.

Deze berg is 2.307 meter hoog en piekt 910 meter boven de beroemde Yosemite-vallei uit. El Capitan is net als de Half Dome ook opvallend steil.

De rotsformatie El Capitan is indrukwekkend om te zien. Of je hem nou van een afstandje ziet of als je boven op staat. Let op de rotsklimmers die ook naar boven gaan.

Hike naar de top van El Capitan (31,2 km)

Wandelen naar El Capitan.

De wandeling naar El Capitan wordt als zeer zwaar omschreven. Zorg dus dat je deze wandeltocht zeer goed moet voorbereiden. Denk aan genoeg water (en mogelijk een manier om water te zuiveren) en goede kleding. En dat je dus fit bent. Je kunt deze wandeling in 8 tot 11 uur doen, heen en terug.

Het startpunt is Camp 4, vanwaar je naar Yosemite Falls loopt. Dit stuk is steil en pittig. Je kunt daarna door lopen naar Eagle Peak. Onderweg kom je een klein beekje tegen, waar je water kunt bijvullen. Volgens de parkwachters is dit water schoon genoeg om zo te drinken. Vandaar loop je door naar de top van El Capitan.

Ook het weer is zeer bepalend voor deze wandeling. Met name als de zon schijnt kan het hier warm worden. Als het heeft geregend kan het pad erg glad zijn. Ga dus goed voorbereid op pad. Eenmaal boven kun je genieten van het uitzicht over de vallei van Yosemite.

Bergbeklimmen El Capitan

Je kunt van diverse locaties bergbeklimmers zien hoe ze hangend aan de berg hun weg omhoog zoeken. De opvallend steile berg is een echte uitdaging, zelfs voor de meest ervaren rotsklimmers. Vaak zijn de klimmers vaak klein door de immens rotswand, wat eens te meer bijzonder is.

Er zijn diverse films gemaakt over pogingen om de berg te beklimmen. De meest bekende is van bergbeklimmer Alex Honnold. Op 2 juni 2017 beklom hij de berg in 3 uur en 57 minuten. De documentaire Free Solo laat goed zien wat voor bijzondere prestatie dat was.

Overnachten in de omgeving van Yosemite

Naast kamperen zijn er andere mogelijkheden om de nacht in de buurt door te brengen. Er zijn diverse iconische houten hotels, maar ook budget hotels. Ook zijn er leuke vakantiewoningen en goedkope appartementen die je eenvoudig online kunt boeken.
Bekijk de leukste accommodaties

Meer artikelen over Yosemite National Park