El Capitan: De rots van Yosemite National Park - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

El Capitan

Beroemde steile rots in Yosemite National Park

El Capitan is het toonbeeld van Yosemite Nationaal Park. Deze 900 meter hoge granieten bergwand is meer dan imposant. En ongekend steil. De berg staat voor het ultieme outdoorgevoel, waarmee Yosemite vaak wordt vergeleken. El Capitan is vanaf alle kanten indrukwekkend. En je kunt er erg goed wandelen.

Deze berg is 2.307 meter hoog en piekt 910 meter boven de beroemde Yosemite-vallei uit. En is net als de Half Dome ook opvallend steil.

De rotsformatie El Capitan is indrukwekkend om te zien. Of je hem nou van een afstandje ziet of als je boven op staat. Let op de rotsklimmers die ook naar boven gaan.

Bergbeklimmen El Capitan

Mede daardoor is de opvallend steile berg een echte uitdaging. Dit geldt zelfs voor de meest ervaren rotsklimmers. Als je hier bent kijk even goed naar de rots. Soms zie je hier klimmers. Al zijn ze vaak klein door de immens rotswand, wat eens te meer bijzonder is.

Er zijn diverse films gemaakt over pogingen om de berg te beklimmen. De meest bekende is van bergbeklimmer Alex Honnold. Op 2 juni 2017 beklom hij de berg in 3 uur en 57 minuten. De documentaire Free Solo laat goed zien wat voor bijzondere prestatie dat was.

Wandelen naar El Capitan.

Wandelen El Capitan

Wandelaars hebben het eenvoudiger en kunnen de top zonder al te veel problemen bereiken. Je kunt simpelweg de bordjes volgen. Hou er wel rekening mee dat het een pittige klim kan zijn. Met name als de zon schijnt kan het hier warm worden. 

Als het heeft geregend kan het pad erg glad zijn. Ga dus goed voorbereid op pad. Eenmaal boven kun je genieten van het uitzicht over de vallei van Yosemite.

alle 151 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen