Waarom moet ik hier heen?

Dit is een van de meest beroemde uitkijkpunten in het park. Hier kun je de gehele vallei overzien. De zonsondergang is zeer de moeite waard bij mooi weer. Neem een drankje mee en wacht tot de zon alleen nog de rotsen verlicht.

Op een hoogte van 2.199 meter kun je de gehele vallei overzien. En heb je onder meer zicht op Half Dome, Yosemite Falls (als er genoeg water is), maar ook de watervallen Vernall Fall en Nevada Fall. Je zult niet alleen zijn, maar het is zeker de moeite waard.

Je kunt vanaf Glacier Point (vandaar de naam) goed zien hoe de gletsjers op een grove manier het landschap hebben gevormd. De rivieren hebben de rest gedaan. Je kunt met de auto bijna tot het uitkijkpunt rijden, behalve in de winter als er te veel sneeuw is gevallen.

Corno’s reistips:

Wil jij Californië bezoeken? Maak een rondreis door Californië en aangrenzende staten om dit woeste deel van Amerika te ontdekken. En vergeet uiteraard niet Los Angeles en San Francisco aan te doen. Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.