Glacier Point

Mooiste uitzicht over de vallei van Yosemite

Glacier Point is een wereldberoemd uitkijkpunt in Yosemite National Park. Sterker nog, volgens velen biedt deze plek het mooiste uitzicht over het natuurgebied in de Verenigde Staten. Met name de zonsondergang is erg populair. Wat terecht is. Ik was er stil van. Dit zijn de beste tips om Glacier Point te bezoeken.

Veel bezoekers van Yosemite komen voor het landschap. De beste manier om het landschap te zien zijn de diverse uitkijkpunten. Het beroemde Glacier Point biedt volgens mij het mooiste panorama in het park.

Op een hoogte van 2.199 meter kun je de gehele vallei overzien. Je kunt vanaf Glacier Point (vandaar de naam) goed zien hoe de gletsjers op een grove manier het landschap hebben gevormd. De rivieren hebben de rest gedaan.

Het kan hier wel druk worden, wat afdoet aan de beleving. Gelukkig is daar een oplossing voor. Deze noem ik later in het artikel.

Wat kan ik zien vanaf Glacier Point?

Vanaf dit punt kun je de gehele vallei van Yosemite overzien. Waarbij je onder meer zicht hebt op iconische plekken als Half Dome en Yosemite Falls (als er genoeg water is). Ook de watervallen Vernall Fall en Nevada Fall kun je zien. Dit geldt ook voor veel granieten rotsen, de uitgestrekte bossen van pijnbomen en ruige horizon.

Mijn tip: Zonsondergang bij Glacier Point

De zonsondergang is zeer de moeite waard bij mooi weer. Neem een drankje mee en wacht tot de ondergaande zon alleen nog de rotsen verlicht. De rotsen zullen roodachtig kleuren, wat een mooie gloed is. Wacht nog even langer, dan volgt het blauwe uur. Het laatste daglicht is verdwenen, waarna het landschap blauw kleurt. Je zult bij deze excursie niet alleen zijn, maar het is zeker de moeite waard.

Parkeren bij Glacier Point

Zoals vaker in Amerika kun je bijna tot het uitkijkpunt met auto komen. Er is een grote parkeerplaats gebouwd, zodat iedereen deze plek kan bezoeken. Het 150 meter lange voetpad naar het uitkijkpunt is ook toegankelijk voor rolstoelen. Ook vind je hier toiletten, een giftshop en winkel met snacks. Hou er rekening mee dat deze weg open is van eind mei, of begin juni, totdat het weer te slecht wordt. Meestal is dit begin oktober, al kan het ook in september al gebeuren.

Four Mile Trail naar Glacier Point (15,5 km)

Het uitkijkpunt Glacier Point in Yosemite National Park.

Als je niet met de auto wilt komen is er een alternatief. Het Four Mile Trailhead in de Yosemite Valley is het perfecte vertrekpunt voor deze heerlijke wandeling. Een enkele tocht naar Glacier Point is 7,7 kilometer lang, waar je tussen de 3 en 4 uur over doet. Tijdens de weg omhoog moet je 975 hoogtemeters overwinnen. Het pad is niet steil, maar loopt wel voortdurend omhoog.

Maar het landschap maakt het meer dan goed. Zo heb je onder meer zicht op de machtige Yosemite Falls van 975 meter! Onderweg kom je een kleine detour tegen: Union Point. ook dit is een onovertroffen uitkijkpunt. Als je boven bent moet je omkeren als je je auto beneden hebt geparkeerd. Je kunt ook proberen een lift te krijgen, zoals ik ook deed. Er zijn genoeg vriendelijke mensen die je helpen.

Overnachten in de omgeving van Yosemite

Je kunt goed in Yosemite kamperen. Ik heb het meerdere dagen gedaan, voordat ik een hotel in de buurt koos. Er zijn diverse mogelijkheden om de nacht in de buurt door te brengen. Je vindt net buiten het park diverse iconische houten hotels, maar ook budget hotels. Ook zijn er leuke vakantiewoningen en goedkope appartementen die je allemaal eenvoudig online kunt boeken.
Bekijk de leukste accommodaties

Meer artikelen over Yosemite National Park