Horsetail Falls: Gouden waterval van Yosemite NP - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Horsetail Falls: De Gouden Waterval

Horsetail Falls kleurt in februari oranje door de laaghangende zon

Horsetail Falls wordt wel de gouden waterval van het bekende Yosemite National Park genoemd. En hij is heel bijzonder door iets wat alleen in februari te zien is.

Deze waterval is een van de vele watervallen in het overbekende natuurpark in de Verenigde Staten. Deze waterval is seizoensgebonden; door de regen en smeltende sneeuw. Waardoor hij alleen te zien is in de winter en het voorjaar. 

Horsetail Fall in Yosemite National Park behoort tot de meest bijzondere watervallen ter wereld. Elke februari (meestal aan het einde van de maand) valt de winterzon bij zonsondergang tussen de rotsen door op de waterval in de VS. En wordt hij goud.

Uniek fenomeen bij Horsetail Falls

Maar deze waterval is vooral beroemd bij fotografen en filmmakers door een bijzonder fenomeen. In februari, als de laagstaande zon precies door de omliggende rotsen valt en hem een immens felrode gloed geeft. Wat een uniek gezicht is.

Het moment van de Gouden Waterval in Yosemite National Park.

Hij wordt dan ook wel ‘Fire Falls’ genoemd. En als je het fenomeen ziet begrijp je waarom. Het is overigens geen kleine waterval, het water stort zo’n 480 meter naar beneden.

Hoe kom ik hier?

Horsetail Falls ligt vlakbij de beroemde Half Dome in Yosemite National Park. Hij is te voet te bekijken.

alle 151 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen