Waarom moet ik hier heen?

Horsetail Fall in Yosemite National Park behoort tot de meest bijzondere watervallen ter wereld. Elke februari (meestal aan het einde van de maand) valt de winterzon bij zonsondergang tussen de rotsen door op de waterval in de VS. En wordt hij goud.

Horsetail Falls is een van de vele watervallen in het bekende Yosemite National Park. Deze waterval is seizoensgebonden; door de regen en smeltende sneeuw. Waardoor hij alleen te zien is in de winter en het voorjaar.

Gouden waterval Yosemite National Park
De ‘Fire Falls’ in optima forma. Jay Huang

Uniek fenomeen

Maar deze waterval is vooral beroemd bij fotografen en filmmakers door een bijzonder fenomeen. In februari, als de laagstaande zon precies door de omliggende rotsen valt en hem een immens felrode gloed geeft. Wat een uniek gezicht is.

Gouden waterval
Zo mooi is Horsetail Falls in februari. Ray Lee

Hij wordt dan ook wel ‘Fire Falls’ genoemd. En als je het fenomeen ziet begrijp je waarom. Het is overigens geen kleine waterval, het water stort zo’n 480 meter naar beneden.

Check ook de video van deze week:

Gouden waterval Yosemite

Meer achtergrondinformatie over het ontstaan:

Hoe kom ik hier?

Horsetail Falls ligt vlakbij de beroemde Half Dome in Yosemite National Park. Hij is te voet te bekijken.

Corno’s reistips:

Wil jij Californië bezoeken? Maak een rondreis door Californië en aangrenzende staten om dit woeste deel van Amerika te ontdekken. En vergeet uiteraard niet Los Angeles en San Francisco aan te doen. Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.