Horsetail Fall: De Gouden Waterval

Horsetail Fall kleurt in februari oranje door de laaghangende zon

Horsetail Fall wordt wel de gouden waterval van het bekende Yosemite National Park genoemd. En hij is heel bijzonder door iets wat alleen in februari te zien is. Dan kleurt hij oranje door het laaghangende zonlicht. Waardoor de waterval een gouden kleur krijgt. Talloze toeristen bezoeken de waterval dan voor dit fenomeen. Dit zijn de beste tips voor je bezoek aan Horsetail Fall.

Deze waterval is een van de vele watervallen in het overbekende natuurpark in de Verenigde Staten. Deze waterval is seizoensgebonden; door de regen en smeltende sneeuw. Waardoor hij alleen te zien is in de winter en het voorjaar. Eerlijk is eerlijk, het is dan niet de mooiste waterval in dit imposante natuurgebied. Dat geldt alleen niet voor één week van het jaar.

Uniek fenomeen bij Horsetail Fall

Horsetail Fall in Yosemite National Park behoort tot de meest bijzondere watervallen ter wereld. Elke februari (meestal aan het einde van de maand) valt de winterzon bij zonsondergang tussen de rotsen door op de waterval in de VS. En wordt hij goud. Deze waterval is dan ook beroemd bij fotografen en filmmakers door dit bijzondere fenomeen.

Het moment van de Gouden Waterval in Yosemite National Park.

Hij wordt dan ook wel ‘Fire Falls’ genoemd. En als je het fenomeen ziet begrijp je waarom. Het is overigens geen kleine waterval, het water stort zo’n 480 meter naar beneden. Al is het vallende water niet optimaal te zien.

Bekijk deze video

Locatie van Horsetail Falls

Horsetail Falls ligt vlakbij de beroemde Half Dome in Yosemite National Park. De waterval is relatief eenvoudig te voet te bereiken. In februari wordt het hier erg druk, maar op de andere momenten valt het mee.

Overnachten in de omgeving van Yosemite

Naast kamperen zijn er andere mogelijkheden om de nacht in de buurt door te brengen. Er zijn diverse iconische houten hotels, maar ook budget hotels. Ook zijn er leuke vakantiewoningen en goedkope appartementen die je eenvoudig online kunt boeken.
Bekijk de leukste accommodaties

Meer artikelen over Yosemite National Park