Yosemite Falls: Hoogste waterval van Amerika - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Yosemite Falls

Hoogste waterval van Noord-Amerika

Yosemite Falls is een beroemde waterval in Yosemite National Park. Het is tevens de hoogste waterval van de Verenigde Staten. Het water valt maar liefst 739 meter naar beneden. 

Het water valt in drie stages naar beneden. In een fraai landschap. De bovenste stage is de langste; zo’n 436 meter. De waterval is vanaf talloze plekken in het park goed te zien.

Yosemite Falls is eigenlijk een must om te zien. Deze waterval is in elk seizoen van het jaar imposant. In een decor waar je u tegen zegt. En waar je naar toe kunt wandelen.

De top: Upper Yosemite Fall

De Upper Yosemite Falls.

Er zijn diverse routes naar de Yosemite waterval. Ze leiden onder meer naar de top; Upper Yosemite Fall. Hier kan je zien hoe het water zo’n 440 meter naar beneden stort.

Middle Cascades

Tussen de top en de onderste waterval valt het water in vele kleine watervallen naar beneden. Er is officieel geen route naar dit deel van de Yosemite Falls. Wel kun ja vanaf de diverse trails kijken naar de vele kleine watervallen.

Lower Yosemite Fall

De laagste Yosemite Fall is 98 meter hoog. En ook deze is goed zichtbaar vanaf diverse trails. Hou er rekening mee dat het rond de waterval extreem glad kan zijn. En er gebeuren jaarlijks ongelukken met wandelaars die van het pad afwijken en uit glijden.

Yosemite Falls met een regenboog

Heel soms zijn de kleuren de regenboog in de waterval te zien, met name als er veel wind staat. Wat een ongekend mooi spektakel oplevert.

Beste tijd voor Yosemite Falls

Let wel: De hoeveelheid water hangt af van de gesmolten sneeuw. Deze waterval valt in de zomer vaak droog. Totdat in het najaar (soms zelfs de winter) de eerste sneeuw valt en de waterval weer in volle glorie te zien is. Plan je reis dus goed als je hem wilt zien

alle 151 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen