Waarom moet ik hier heen?

De Yosemite Falls is met 739 meter verreweg de hoogste waterval in Noord-Amerika. Het water valt in drie stages naar beneden. In een decor waar je u tegen zegt.

Yosemite Falls is een beroemde waterval in Yosemite National Park. het is de hoogste waterval van de Verenigde Staten en alleen al daarom de moeite waard.

Het water valt in drie stages naar beneden. In een fraai landschap. De bovenste stage is de langste; zo’n 436 meter. De waterval is vanaf talloze plekken in het park goed te zien.

Yosemite Falls met een regenboog (video):

Heel soms zijn de kleuren de regenboog in de waterval te zien, met name als er veel wind staat. Wat een ongekend mooi spektakel oplevert. Zoals te zien is in onderstaande video:

Beste video Yosemite Falls

Beste tijd voor Yosemite Falls:

Let wel: De hoeveelheid water hangt af van de gesmolten sneeuw. Deze waterval valt in de zomer vaak droog. Totdat in het najaar (soms zelfs de winter) de eerste sneeuw valt en de waterval weer in volle glorie te zien is. Plan je reis dus goed als je hem wilt zien.

Meer informatie: www.worldwaterfalldatabase.com/waterfall/Yosemite-Falls-9

Corno’s reistips:

Wil jij Californië bezoeken? Maak een rondreis door Californië en aangrenzende staten om dit woeste deel van Amerika te ontdekken. En vergeet uiteraard niet Los Angeles en San Francisco aan te doen. Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.