Yosemite Falls

Hoogste waterval van Noord-Amerika

Yosemite Falls is een beroemde waterval in Yosemite National Park. Het is tevens de hoogste waterval van de Verenigde Staten. Het water valt maar liefst 739 meter naar beneden. Je kunt relatief eenvoudig naar deze waterval wandelen. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan Yosemite Falls.  

Het is de hoogste waterval van heel Noord-Amerika. Daarnaast is het een van de oudste wandelroutes in het park. De eerste versie van het huidige wandelpad werd al tussen 1873 en 1877 aangelegd.

Veel reizigers hebben in Yosemite National Park tijd tekort om alle attracties te bezoeken. Dus maken ze een keuze, bijvoorbeeld welke watervallen ze willen zien. Naar mijn mening moet Yosemite Falls bij elke reiziger om hun wensenlijstje staan.

Het water valt in drie stages naar beneden. Deze waterval is in elk seizoen van het jaar imposant. In een decor waar je u tegen zegt. De waterval is vanaf talloze plekken in het park goed te zien. Maar het is leuker om naar de Yosemite Falls te lopen. Sterker nog, ik ben naar het bovenste deel gelopen. Het uitzicht vind ik een van de mooiste in heel Amerika.

Wandelen naar Yosemite Falls

Je hebt twee keuzes om deze waterval in optima forma te zien. Er is een makkelijke route, waarbij je rondom de waterval loopt. Deze wandeling is relatief makkelijk, al krijgt hij het stempel gemiddeld in het park. De andere route is uitdagend en veel langer. Aan jou de keuze.

Columbia Rock (3,2 km)

In twee tot drie uur loop je vanaf Camp 4 naar diverse uitkijkpunten. Je moet 328 hoogtemeters overwinnen, maar dat is relatief makkelijk te doen. Columbia Rock is een fraai uitkijkpunt op de waterval en de rest van het natuurgebied. Let wel, je komt niet echt dichtbij de waterval en zult het bovenste deel nauwelijks kunnen zien.

Top of Yosemite Falls (11,6 km)

Deze wandeling behoort tot de mooiste van Yosemite National Park. Je bent tussen de 6 en 8 uur onderweg. Daarnaast kom je 823 meter hoogteverschil tegen onderweg. Ook deze wandeling begint bij Camp 4, waarna het pad vrij snel omhoog gaat tot Columbia Rock. Op het hoogste punt kun je je wandeling verlengen naar bijvoorbeeld Yosemite Point (2,6 km extra).

De top: Upper Yosemite Fall

De Upper Yosemite Falls.

Er zijn diverse routes naar de Yosemite waterval. Ze leiden onder meer naar de top; Upper Yosemite Fall. De bovenste stage is de langste; zo’n 436 meter. Vanaf diverse uitkijkpunten kun je zien hoe het water honderden meters naar beneden stort. Op de achtergrond kun je de Half Dome zien.

Middle Cascades

Tussen de top en de onderste waterval valt het water in vele kleine watervallen naar beneden. Er is officieel geen route naar dit deel van de Yosemite Falls. Wel kun je vanaf de diverse trails de vele kleine watervallen zien.

Lower Yosemite Fall

De laagste Yosemite Fall is 98 meter hoog. En ook deze is goed zichtbaar vanaf diverse trails. Hou er rekening mee dat het rond de waterval extreem glad kan zijn. En er gebeuren jaarlijks ongelukken met wandelaars die van het pad afwijken en uitglijden.

Yosemite Falls met een regenboog

Heel soms zijn de kleuren de regenboog in de waterval te zien. Dit gebeurt met name als er veel wind staat, waardoor er een mist ontstaat. Het levert een ongekend mooi spektakel op.

Overnachten in de omgeving van Yosemite

Naast kamperen zijn er andere mogelijkheden om de nacht in de buurt door te brengen. Er zijn diverse luxe hotels, maar ook outdoor hotels en budget hotels, leuke vakantiewoningen en goedkope appartementen.
Bekijk de leukste accommodaties

Beste tijd voor Yosemite Falls

Let wel: De hoeveelheid water hangt af van de gesmolten sneeuw. Deze waterval valt in de zomer vaak droog. Totdat in het najaar (soms zelfs de winter) de eerste sneeuw valt en de waterval weer in volle glorie te zien is. Plan je reis dus goed als je hem wilt zien

Meer artikelen over Yosemite National Park