Waarom moet ik hier heen?

De Yosemite Falls is met 739 meter verreweg de hoogste waterval in Noord-Amerika. Het water valt in drie stages naar beneden. In een decor waar je u tegen zegt.

Het water valt in drie stages naar beneden. In een fraai landschap. De bovenste stage is de langste; zo’n 436 meter. De waterval is vanaf talloze plekken in het park goed te zien.

Heel soms zijn de kleuren de regenboog in de waterval te zien, met name als er veel wind staat. Wat een ongekend mooi spektakel oplevert. Zoals te zien is in onderstaande video:

Beste video Yosemite Falls

Let wel: De hoeveelheid water hangt af van de gesmolten sneeuw. Deze waterval valt in de zomer vaak droog. Totdat in het najaar (soms zelfs de winter) de eerste sneeuw valt en de waterval weer in volle glorie te zien is. Plan je reis dus goed.

Meer informatie: www.worldwaterfalldatabase.com/waterfall/Yosemite-Falls-9

Corno’s reistips:

Wil jij Californië bezoeken? Maak een rondreis door Californië en aangrenzende staten om dit woeste deel van Amerika te ontdekken. En vergeet uiteraard niet Los Angeles en San Francisco aan te doen. Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.