Waarom moet ik hier heen?

De naam zegt het al. Deze wandeling leidt je langs diverse watervallen die voor mist zorgen. Met op het programma het ruige landschap van Yosemite en Vernall Fall en Nevada Fall. Hierbij komt de schoonheid van Yosemite goed tot zijn recht.

De ‘Mist Trail’ in Yosemite National Park is beroemd. Je wandelt langs de Merced-rivier en stijgt langzaam naar Vernal Fall (7 kilometer heen en terug) en Nevada Fall (11 km).

Wandelen over de Mist Trail

Bij Vernal Fall sta je aan de voet van de waterval, waarna het pad langs de loodrechte rotswand omhoog loopt naar de top van de waterval. Waarna je verder kunt naar Nevada Fall. Of zelfs de beroemde Half Dome beklimmen.

Al heb je dan wel een tent nodig (en vergunning) om te overnachten. Neem je tijd zodat je veel om je heen kunt kijken. Vraag naar de meest actuele omstandigheden bij een bezoekerscentrum in het park.

Meer informatie: www.yosemitehikes.com/yosemite-valley/mist-trail

Corno’s reistips:

Wil jij Californië bezoeken? Maak een rondreis door Californië en aangrenzende staten om dit woeste deel van Amerika te ontdekken. En vergeet uiteraard niet Los Angeles en San Francisco aan te doen. Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.

Wandelen