Wandel de Mist Trail: Mooiste wandeling in Yosemite National Park - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Wandel de Mist Trail

Heerlijke wandeling langs diverse watervallen

De Mist Trail is de meest bijzondere wandeling in Yosemite National Park. Je wandelt langs de Merced-rivier en komt onderweg diverse imposante watervallen tegen. Deze wandeling laat goed de ongekende rijkdom van Yosemite zien. En de diversiteit van de Verenigde Staten.

De naam zegt het al. Deze wandeling leidt je langs diverse watervallen die voor mist zorgen. Met op het programma het ruige landschap van Yosemite en Vernall Fall en Nevada Fall. Hierbij komt de schoonheid van Yosemite goed tot zijn recht.

Wandelen over de Mist Trail

Je stijgt langzaam naar Vernal Fall (7 kilometer heen en terug) en kunt ook de Nevada Fall (11 km) mee pakken. De keuze is dus aan jou. Maar dit is een plek vol natuurschoon. Het is een hike die je niet snel zult vergeten. 

Bij Vernal Fall sta je aan de voet van de waterval, waarna het pad langs de loodrechte rotswand omhoog loopt naar de top van de waterval. Waarna je verder kunt naar Nevada Fall. Of zelfs de beroemde Half Dome beklimmen. 

Nevada Fall langs de Mist Trail in Yosemite.

Al heb je dan wel een tent nodig (en vergunning) om te overnachten. Neem je tijd zodat je veel om je heen kunt kijken. Vraag naar de meest actuele omstandigheden bij een bezoekerscentrum in het park.

Meer informatie: www.yosemitehikes.com/yosemite-valley/mist-trail

alle 151 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen