Mist Trail

Heerlijke wandeling langs diverse watervallen

De Mist Trail is de meest bijzondere wandeling in Yosemite National Park. Je wandelt langs de Merced-rivier en komt onderweg diverse imposante watervallen tegen. Deze wandeling laat goed de ongekende rijkdom van Yosemite zien. En de diversiteit van de Verenigde Staten. Dit zijn de beste tips voor de beroemde Mist Trail. 

Deze wandeling heeft alles wat Yosemite te bieden heeft. Denk aan witte en grijze granieten bergen, razende watervallen, hoge pijnbomen, opvallend veel wilde bloemen en een blauwe rivier die zich een weg naar beneden baant.

De naam zegt het al. Deze wandeling leidt je langs diverse watervallen die voor nevel zorgen. Je kunt dus nat worden, al hangt het ook af van hoe de wind staat. Het is dan ook aan te raden een poncho of regenjas mee te nemen. Je hebt geen permit nodig om deze wandeling te doen.

Naast het ruige landschap van Yosemite kom je op de Mist Trail hike de watervallen Vernall Fall en Nevada Fall tegen. Bij beiden komt de schoonheid van Yosemite goed tot zijn recht.

Mist Trail (11 km)

Nevada Fall langs de Mist Trail in Yosemite.

De wandeling staat te boek als gemiddeld tot moeilijk. Je moet 800 hoogtemeters overwinnen als je de volledige route doet. Vooraf kun je kiezen of je beide watervallen wilt doen of slechts één. Veel wandelaars beginnen aan de wandeling en zien ter plekke wel of ze de tweede waterval doen. Zo heb ik het ook gedaan. Het weer was niet te warm, waardoor ik besloot door te lopen.

Je stijgt langzaam naar Vernal Fall (7 kilometer heen en terug, 3,5 uur lopen) en kunt ook de Nevada Fall (11 km, 5,5 uur) mee pakken. De keuze is dus aan jou. Maar dit is een plek vol natuurschoon. Het is een hike die je niet snel zult vergeten. 

Bij Vernal Fall sta je aan de voet van de waterval, waarna het pad langs de loodrechte rotswand omhoog loopt naar de top van de waterval. Waarna je verder kunt naar Nevada Fall.

Overnachten in de omgeving van Yosemite

Naast kamperen op een van de vele campings zijn er andere mogelijkheden om de nacht in de buurt door te brengen. Er zijn diverse iconische houten hotels die veel sfeer hebben. Ook zijn er budget hotels, al zul je hier niet echt goedkope hotels vinden.
Bekijk de leukste accommodaties

Beste tijd voor de Mist trail

De watervallen zijn in het voorjaar op hun sterkst. probeer dus de Mist Tril tussen april en eind juni te doen. Dan zijn de watervallen het meest imposant en is de ook de nevel het grootst. Ook zijn er dan veel bloemen die door het vele water goed kunnen groeien.

Natuurlijk kun je ook van begin juli tot oktober deze wandeling doen, maar er is dan zienderogen minder water. Nog steeds is de hike te moeite meer dan waard vanwege de vele uitzichten.

Neem je tijd voor deze wandeling zodat je veel om je heen kunt kijken. Het is slim om naar de meest actuele omstandigheden bij een bezoekerscentrum in het park te vragen.
Meer informatie: www.yosemitehikes.com/yosemite-valley/mist-trail

Meer artikelen over Yosemite National Park