Waarom moet ik hier heen?

Boulders Beach in Simon's Town (net buiten Kaapstad) is uniek omdat hier mens en zwartvoetpinguïns samen leven. De dieren leven onder auto's, huizen en vooral op het strand. Een wonderlijke plek.

De pinguïns bij Boulders Beach zijn wereldberoemd. Dit strand ligt middenin een woonwijk in Zuid-Afrika. Maar daar trekken de zwartvoetpinguïns die hier wonen zich niets van aan. Ze waggelen over het strand, door de straten en over de rotsen. En maken hun nesten in de struiken iets verderop.

Pinguïns die onder huizen leven. Of onder auto’s zitten. Dat is waarom het dorpje Boulders bij Simons Town wereldberoemd is geworden. Het ligt ten zuiden van Kaapstad en is een excursie waard.

Boulders Beach
Boulders Beach in Zuid-Afrika. Hill

Je kunt bij Boulders Beach op aangelegde wandelpaden kijken naar de dieren, met name tijdens het broedseizoen (van februari tot en maart) is dit extra bijzonder.

Let vooral op pinguïns die tussen de anderen door moeten laveren. Dat gaat niet altijd zachtzinnig, maar is wel komisch om te zien.

Zwemmen met pinguïns

Op het officiële strand met de speciale wandel platforms kun je niet bij de dieren komen. Maar op het strand naast Boulders Beach kun je goed zwemmen bij lekker weer. En zie je af en toe een pinguïn voorbij komen. Die een stuk handiger door het water gaat dan jij. Al moet je wel wat geluk hebben.

Bekijk de video van Boulders Beach:

Video Boulders Beach pinguins

Maar ook op andere plaatsen rond Kaapstad langs de kust heb je de kans om deze guitige dieren te zien. Wie langs het strand loopt kan ze hier eigenlijk overal tegen komen, als ze aan land komen om uit te rusten van hun avonturen op zee.

Kijk dus altijd even naar het water, alsook de strand als de dieren uit het water komen. In het bezoekerscentrum van Boulders Beach kun je veel informatie krijgen over deze grappige dieren.

Let op!

Boulders Beach is populair bij toeristen. En het kan hier druk worden op de speciale uitkijkpunten die hier zijn gemaakt. Ga extra vroeg in de ochtend op pad, dan zie je ook hoe de pinguïns wakker worden en zich voorbereiden op een dagje op zee om vis te zoeken.

Ook aan het einde van de dag kun je hier goed rondlopen als het licht zachter wordt. Veel pinguïns komen dan terug van hun vistocht op zee.

Corno’s reistips:

Je reis naar en door Zuid-Afrika kun je zelf regelen of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.