Waarom moet ik hier heen?

Het Arctic Bath Hotel en Spa is uniek. Dit wellness-hotel in Zweden ligt midden in een rivier. Het heeft sauna's een heet- en koudwaterbad, maar vooral ook zicht op het Noorderlicht in de winter...

Het Arctic Bath Hotel en Spa in Zweden opende begin 2020 haar deuren. De architectuur is uniek te noemen van dit hotel dat drijft in een rivier in het noorden van het land. Dat in alle seizoenen bijzonder is, maar met name ook in de winter in combinatie met het Noorderlicht dat dan geregeld aan de hemel verschijnt. Terwijl het hotel vastgevroren zit in het ijs…

Arctic Bath is een Drijvend hotel in Zweden.
Arctic Bath is een Drijvend hotel in Zweden.

De eerste tekeningen van het hotel waren meteen een hit op internet. En terecht, want het ziet er gaaf uit. De kamers liggen in een ring, waardoor je altijd uitzicht hebt op de omgeving. Dit wellness hotel heeft in het midden een spa. Maar ook vier sauna’s, een zweetbad en een verfrissend koudwaterbad. Waardoor relaxen hier eenvoudig zal zijn. Zodat je optimaal kunt genieten. Waarbij je ook vooral op de omgeving moet letten, want die is magisch.

Het Arctic Bath in Zweden.
Het Noorderlicht bij het Arctic Bath in Zweden.

Duurzaam hotel

Het bijzondere aan het hotel is dat het een minimale eco-impact heeft volgens de ontwikkelaars. Overal zijn lokale houtsoorten gebruikt op een duurzame manier. Terwijl de energie komt van Moeder Natuur. Volgens de bedenkers is dit een hotel van de toekomst. Met een unieke locatie en architectuur.

Een kamer in het drijvende Bath hotel in Zweden.
Een kamer in het drijvende Bath hotel in Zweden.

Het Arctic Bath Hotel en Spa neemt nu al reserveringen aan voor februari 2020. Ze hebben zes kamers op het water, maar ook zes aan land. Dit is vooral voor wandelaars en mensen die graag de omgeving willen verkennen op elk moment van de dag.

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Zweden, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt vliegen en een auto huren of zelf met je eigen auto er naar toe rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Wat kost een overnachting in het Arctic Bath Hotel?

Zweden is geen goedkoop land, en een overnachting is zeker niet goedkoop. Je bent ruim 900 euro kwijt voor een kamer. Als je Full Board wilt voor twee personen kost het in totaal 950 euro. Desondanks loopt het storm.

Meer informatie: Arctic Bath Hotel bij Booking.com of op de officiële site: arcticbath.se