Noorderlicht zien in luchtballon

Deze nieuwe excursie in Zweeds Lapland is ongekend

Het noorderlicht zien vanuit een luchtballon in Zweden. Oftewel je gaat ballonvaren en ziet overal het poollicht. Hoe gaaf is dat? Het was in 2021 een primeur in de wereld. De plek waar je deze excursie kunt maken is Zweeds Lapland. Dit is het noorden van Zweden, dat in de koude maanden in een winters landschap verandert. En jij kunt deze excursie boeken.

Vanuit een luchtballon het Noorderlicht zien. Deze bijzondere trip is een unieke manier om dit natuurfenomeen te zien. Je zweeft boven het machtige landschap van Zweeds Lapland, met om je heen de dansende lichten. Ik zou zo instappen, jij?

Nieuw concept: Aurora Hot Air Balloon

Het nieuwe concept heeft de naam Aurora Hot Air Balloon gekregen. De luchtballon vliegt zo’n 40 meter de hoogte in gaan om daarna boven de bomen te gaan vliegen.

Als je in de mand zit heb je daarna een bijzonder uitzicht. Zelfs zonder dat het noorderlicht te zien is kijk je je ogen uit. Ik heb diverse ballonvaarten gedaan, maar dit is van een andere categorie. Het is altijd weer een belevenis. Waarbij je je erg nietig voelt. Met als gevolg dat je nog meer geniet.

Het idee van een ballonvaart met noorderlicht

Het is een idee van Jonas Gejke en Fredrik Broman van Aurora Safari Camp. Zij vroegen ballonvaart expert Andrew Peart voor hulp. Hij vliegt al meer dan 25 jaar met luchtballons over de Afrikaanse savanne. Door de koude temperaturen is het wel wat anders dan in Afrika. Door de andere omstandigheden waren diverse tests nodig. Met name hoe je zo'n ballon bij koud weer omhoog laat gaan.

Hoe ziet de excursie er uit?

Je verzamelt eerst met de andere reizigers. Waarna je een veiligheidsbriefing krijgt. Er kunnen maximaal zes personen mee. Ook kinderen mogen mee vanaf 6 jaar. Deze vlucht gaat ook als het bewolkt is, ook al heb je dan minder kans op het noorderlicht. 

De eerste vluchten met de luchtballon werden in 2021 uitgevoerd. Na de livegang heb ik er niet al te veel over gehoord, maar ik zie wel dat de tochten worden uitgevoerd. Ook kan ik wel wat fraaie foto's en video's zien op sociale media, wat het extra interessant maakt.

Meer tips over het noorderlicht?

Ik heb de afgelopen jaren diverse reizen gemaakt naar het noorderlicht. Dit was op diverse locaties in zowel Europa als Noord-Amerika. Ik ken inmiddels de beste plekken voor dit fenomeen. Bekijk mijn uitgebreide pagina met talloze tips en uitleg over het noorderlicht.

Meer informatie en online boeken via offthemap.travel

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Zweden

Lees mijn Tips

alle 16 artikelen over Zweden

Bekijk alle artikelen