Zie het Noorderlicht vanuit je vliegtuig

Je vlucht naar je vakantiebestemming is een opvallend goede manier om het Noorderlicht te spotten

Het noorderlicht in een vliegtuig zien is een unieke belevenis. Wat bijzonder is, want vliegen is vaak saai. Wie het goed plant, en een beetje geluk heeft, kan het unieke noorderlicht zien vanuit het vliegtuigraampje. Dit kan zelfs als het bewolkt is, omdat je boven de wolken vliegt. Ik heb het gezien en vond het magisch mooi. Dit zijn de beste tips om het noorderlicht in een vliegtuig te zien.

Bij dit soort natuurgeweld moet je natuurlijk wel een beetje geluk hebben. De vlucht duurt vaak te lang, je ruimte is te beperkt en je verveelt je. Althans ik wel. Maar een groot deel heb je wel degelijk in de hand. Zodat jij ook kunt genieten van het noorderlicht, terwijl je vliegt. Waarbij je een uniek beeld hebt op de dansende gordijnen.

Beste tips voor noorderlicht in het vliegtuig

Er is een aantal vluchten waarbij je een serieuze kans hebt op het noorderlicht. Daarvoor kun je deze criteria gebruiken om je te helpen.

  • De vluchten van Europa naar Noord-Amerika (of andersom) hebben de grootste kans.
  • Het moeten wel avondvluchten of nachtvluchten zijn.
  • De vluchten moeten in de winter zijn, dit zijn maanden van september tot en met maart.
  • Met name oktober, november en februari leveren veel noorderlicht meldingen op.
  • Je kunt aan de stewards en stewardessen vragen of ze je wakker maken als het noorderlicht wordt gespot. Zo deed ik het ook en ik kreeg inderdaad een seintje om naar buiten te kijken.

Enkele voorbeelden van Noorderlicht vluchten. Je bijvoorbeeld van Amsterdam vliegen naar Vancouver of Toronto, maar dan wel in de nacht.

Bekijk de video van het noorderlicht vanuit een vliegtuig

Tijdens de vlucht van Londen naar New York keek passagier Paul Williams uit het kleine raampje bij zijn stoel. En wist niet wat hij zag. Hij maakte talloze foto’s met zijn camera en monteerde die tot deze indrukwekkende time-lapse. Als je dit ook wilt, moet je elke 3 tot 5 seconden en foto maken. Deze plaats je dan echter elkaar, waardoor een video ontstaat. Je kunt je camera of mobiel tegen het raam houden, zodat je weinig beweging in je beelden krijgt.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Activiteiten

Lees mijn Tips