blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Grizzlyberen op Knight Inlet

Deze baai bij Vancouver Island is dé plek om bruine beren in het wild te ontmoeten

Knight Inlet is beroemd door excursies om de grizzlybeer in het wild te zien. Het is een afgelegen baai dat in de buurt van Vancouver Island ligt. Het is de beste plek om in deze regio dit bijzonder dier te zien. Knight Inlet is alleen bereikbaar per boot vanaf Vancouver Island of per watervliegtuig. Lees hier alles over de excursie naar de grizzlyberen.

Bruine beren, ook vaak grizzlyberen genoemd, leven er genoeg op en rond Vancouver Island. Maar om deze dieren te zien moet je geluk hebben. Al kun je dat geluk een handje helpen door naar de plek te gaan waar deze roofdieren het vaakst worden gezien. En dat is Knight Inlet. Waardoor je een bijna 100% garantie hebt om ze te zien. Soms slechts één, maar vaker meer dan tien.

Wie een grizzlybeer wil zien in het wild kan naar Knight Inlet reizen. Hier leven er opvallend veel, waaronder moeders met jongen. Een bijzondere excursie.

Knight Inlet: Hoe ziet de excursie naar de beren er uit?

De beste manier om deze excursie te doen is per boot. Het is veilig en je kunt opvallend dichtbij komen, omdat de dieren je niet als dreiging zien. Deze tours starten zowel vanuit Vancouver Island als vanuit de beroemde Knight Inlet Lodge, dat alleen per watervliegtuig en boot bereikbaar is.

Een moederbeer met jongen in Knight Inlet. ©Corno van den Berg

De lokale bewoners kennen het al langer: Knight Inlet, een baai ten noorden van Vancouver Island. Bij eb komen de beren naar de oevers om voedsel te zoeken. Zoals weekdieren die achter zijn gebleven nadat het water zich terug trok.

Je vindt hier opvallend veel moeders met schattige jonge dieren, maar ook immense mannetjesberen. En je ziet hoe ze met elkaar om gaan, oftewel elkaar vaak vermijden. 

Een zwarte beer zwemt voorbij bij Knight Inlet. ©Corno van den Berg

Andere dieren op safari

Onderweg heb je een grote kans om dieren tegen te komen. Naast de grizzlybeer (of eigenlijk bruine beer), heb je een grote kans om zwarte beren te ontmoeten. Net als de Amerikaanse zeearend, zijn schreeuw hoor je vaak van ver. Ook de visarend wordt vaak gezien, net als af en toe een eland

Een zwarte beer in Knight Inlet.

Overnachten in Campbell

Ik heb destijds meerdere nachten doorgebracht in het plaatsje Campbell. Wat een perfecte uitvalsbasis is voor deze excursie. Je vindt hier diverse goede hotels, hostels en appartementen die je online kunt boeken.

Beste tijd voor grizzly beren bij Knight Inlet

Half mei tot half juni:
Dit is de beste tijd om Knight Inlet te bezoeken. Dit is het paarseizoen en dan zijn veel beren op pad. En de oevers zijn dan eenvoudige manieren om afstanden af te leggen. En kun je deze dieren dus goed zien. Net als de interactie tussen de diverse beren.

Zomer:
Veel beren zoeken naar bessen en worden volop ook langs de kust gezien.

Herfst:
Ook de herfst is een goede tijd. De dieren zoeken dan zoveel mogelijk eten (waaronder zalm) om zich voor te bereiden op de winterslaap.

Let op!

Je moet wel vooraf reserveren, aangezien er maar een beperkt aantal toeristen per dag wordt toegelaten.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Canada

Lees mijn Tips

alle 51 artikelen over Canada

Bekijk alle artikelen