Pacific Rim National Park

Waar gematigde regenwoud en de Stille Oceaan elkaar ontmoeten

Pacific Rim National Park op Vancouver Island is een fraai voorbeeld van de schoonheid van dit deel van Canada. Heel Vancouver Island is feitelijk de achtertuin van Moeder Natuur, maar dit is wel het kroonjuweel. Dit zijn mijn tips voor de beste bezienswaardigheden van Pacific Rim National Park.

Maar Pacific Rim is waarschijnlijk wel het mooiste stukje. De kust is extreem ruig, waar je geregeld walvissen kunt spotten. Sterker nog, er zijn speciale excursies om walvissen te zien vanaf een boot. Terwijl de bossen wild zijn. Daarnaast zijn de bomen bijna allemaal ongekend hoog en breed. 

Pacific Rim National Park biedt stranden en woeste rotsachtige kust aan de westkust van Vancouver Island. De oerbossen herbergen met douglassparren van 600 jaar oud. Dit is een heerlijk ruig gebied waar je talloze dieren kunt spotten. Waaronder veel soorten walvissen.

Walvissen en orka’s kijken

Een orka in Pacific Rim National Park.

Walvissen en orka’s komen veel voor in de wateren rond Vancouver Island. Je kunt ze vaak al zien vanaf de kust, maar als je een walvissafari maakt heb je bijna 100 procent garantie. 

Je kunt hier met kleine bootjes het water op, waarbij je bijna de garantie krijgt dat je de dieren zult zien. De kapiteins weten precies waar ze heen moeten om de dieren te zien. Zonder ze dus lastig te vallen. Een bijzondere excursie.
Lees mijn artikel over Walvissen kijken op Vancouver Island

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Tofino

Tofino ligt aan de rand van het Pacific Rim National Park. Het is een heerlijk plaatsje om te verblijven voor je bezoek aan het nationaal park. Met kleine hotels, hostels, bed & breakfasts en appartementen die je online kunt boeken. Ook zijn hier veel winkels voor al je boodschappen. Ook kun je hier de walvis excursies boeken bijvoorbeeld. Die vanuit de haven vertrekken.
Bekijk de leukste accommodaties in Tofino

Long Beach

Long Beach in Pacific Rim National Park.

De naam Long Beach zegt het al. Dit goudgele strand is maar liefst 16 kilometer lang en eenvoudig te bereiken. Het ligt tussen Tofino en Ucluelet. Hij ligt aan de Wickaninnish Bay is zeer geliefd bij surfers. Sterker nog, het is het enige surfstrand in heel British Columbia. Ondanks dat het water in de zomer fris is kun je hier zelfs zonaanbidders en zwemmers zien. Voor wie graag een frisse neus haalt.

Kajakken bij Broken Group Islands

De Broken Group Islands is een bonte verzameling kleine eilandjes, baaitjes, rotsen en meer. Het is een perfecte plek om te kajakken met een gids. Waarbij je met enig geluk walvissen ziet, alsook een zeeotter. dit deel van het park is het leefgebied van de First Nations. In het park kun je actuele informatie krijgen over excursies, boottochten en rondleidingen.

Wandelen in Pacific Rim National Park.

Wild Pacific Trail

In Ucluelet start de beroemde Wild Pacific Trail, dwars door het nationaal park. Deze 14 kilometer lange wandeling volgt de kustlijn, met onder meer uitzicht op de Broken Group Islands. De wandeling is niet lastig, al kan het af en toe zijn dat je een riviertje moet doorwaden. Maar dat voegt iets toe aan het avontuur toch?

West Coast Trail

De West Coast Trail is 75 kilometer lang en loopt dwars door het Pacific Rim National Park Reserve. Het is een wandelpad met een bijzondere verhaal. Dit deel van Canada was berucht vanwege de vele schepen die hier vast liepen. Toe in 1906 opnieuw een boot vast kwam te zitten, besloot de overheid een toegangspad te creëren voor hulpdiensten. Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. 

Het is tegenwoordig een van de meest populaire wandelpaden van Canada. Hij voert je langs rotsen, stranden, door dichte bossen en meer. Je doet over de gehele wandeling zo’n vijf dagen. Je kunt starten bij Pachena Bay in het noorden en Gordon River in het zuiden. De trail is alleen open in de zomer: van mei tot en met september.

Overnachten in Pacific Rim National Park

Dit natuurgebied is perfect om een paar dagen te verblijven. In dorpjes als Ucluelet en Tofino kun je diverse knusse hotels, hostels en appartementen vinden om te slapen. Wees er wel op tijd bij, want ze zijn snel volgeboekt.
Bekijk de leukste accommodaties bij het park

De vele dieren die hier leven

Een bruine beer. ©Corno van den Berg

De kust en de bossen is het leefgebied van zwarte beer, bruine beer en talloze andere dieren als poema, eland en de zelden geziene lynx. En ja hebt hier een redelijke kans om dieren te spotten. Zeker als je vroeg op de dag op pad gaat, of juist als de zon onder gaat. Hou wel afstand van beren en geef de dieren de ruimte.
Meer informatie: www.pc.gc.ca/

Meer artikelen over Vancouver Island