Waarom moet ik hier heen?

Pacific Rim National Park biedt stranden en woeste rotsachtige kust aan de westkust van Vancouver Island. De oerbossen herbergen met douglassparren van 600 jaar oud. Een heerlijk ruig gebied waar je talloze dieren kunt spotten. Waaronder veel walvissen.

Pacific Rim National Park op Vancouver Island is een fraai voorbeeld van de schoonheid van dit deel van Canada. Al is het eigenlijk een natuurgebied in een natuurgebied, want heel Vancouver Island is feitelijk de achtertuin van Moeder Natuur.

Maar Pacific Rim is waarschijnlijk wel het mooiste stukje. De kust is extreem ruig, waar je geregeld walvissen kunt spotten. Sterker nog, er zijn speciale excursies om walvissen te zien vanaf een boot. Terwijl de bossen wild zijn. En de bomen ongekend hoog en breed.

Bezienswaardigheden Pacific Rim National Park

Walvissen en orka’s kijken

Een orka in Pacific Rim National Park.
Een orka in Pacific Rim National Park.

Walvissen en orka’s komen veel voor in de wateren rond Vancouver Island. Je kunt ze vaak al zien vanaf de kust, maar als je een walvissafari maakt heb je bijna 100 procent garantie.

Je kunt hier met kleine bootjes het water op, waarbij je bijna de garantie krijgt dat je de dieren zult zien. De kapiteins weten precies waar ze heen moeten om de dieren te zien. Zonder ze dus lastig te vallen. Een bijzondere excursie.

Zie mijn tips voor Walvissen kijken op Vancouver Island

Tofino

Tofino ligt aan de rand van het Pacific Rim National Park. Het is een heerlijk plaatsje om te verblijven voor je bezoek aan het nationaal park. En hier kun je walvis excursies boeken bijvoorbeeld. Die ook vanuit de haven vertrekken.

Long Beach

Long Beach in Pacific Rim National Park.
Long Beach in Pacific Rim National Park.

De naam Long Beach zegt het al. Dit goudgele strand is maar liefst 16 kilometer lang en eenvoudig te bereiken. Het ligt tussen Tofino en Ucluelet. Hij ligt aan de Wickaninnish Bay is zeer geliefd bij surfers. Sterker nog, het is het enige surfstrand in heel British Columbia. Ondanks dat het water in de zomer fris is kun je hier zelfs zonaanbidders en zwemmers zien. Voor wie graag een frisse neus haalt.

Kajakken bij Broken Group Islands

De Broken Group Islands is een bonte verzameling kleine eilandjes, baaitjes, rotsen en meer. Het is een perfecte plek om te kajakken met een gids. Waarbij je met enig geluk walvissen ziet, alsook een zeeotter. dit deel van het park is het leefgebied van de First Nations. In het park kun je actuele informatie krijgen over excursies, boottochten en rondleidingen.

Wandelen in Pacific Rim National Park.
Wandelen in Pacific Rim National Park.

Wild Pacific Trail

In Ucluelet start de beroemde Wild Pacific Trail, dwars door het nationaal park. Deze 14 kilometer lange wandeling volgt de kustlijn, met onder meer uitzicht op de Broken Group Islands. De wandeling is niet lastig, al kan het af en toe zijn dat je een riviertje moet doorwaden. Maar dat voegt iets toe aan het avontuur toch?

West Coast Trail

De West Coast Trail is 75 kilometer lang en loopt dwars door het Pacific Rim National Park Reserve. Het is een wandelpad met een bijzondere verhaal. Dit deel van Canada was berucht vanwege de vele schepen die hier vast liepen. Toe in 1906 opnieuw een boot vast kwam te zitten, besloot de overheid een toegangspad te creëren voor hulpdiensten. Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan.

Het is tegenwoordig een van de meest populaire wandelpaden van Canada. Hij voert je langs rotsen, stranden, door dichte bossen en meer. Je doet over de gehele wandeling zo’n vijf dagen. Je kunt starten bij Pachena Bay in het noorden en Gordon River in het zuiden. De trail is alleen open in de zomer: van mei tot en met september.

Bekijk hier de tips & reviews over de verschillende trails: Tripadvisor.nl

De dieren van Pacific Rim National Park:

De kust en de bossen is het leefgebied van zwarte beer, bruine beer en talloze andere dieren als poema, eland en de zelden geziene lynx. En ja hebt hier een redelijke kans om dieren te spotten.

Meer informatie: www.pc.gc.ca/

Corno’s reistips:

Als door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Lees ook Mijn Reisverhaal over West-Canada:

De beste rondreis door West-Canada

Dwars door West-Canada; van de Rockies naar de zee. Met ruig natuurgeweld en talloze ontmoetingen met 'wildlife'.

Reisverhaal

Ik start in de Rocky Mountains; in de nationale parken Banff en Jasper. Een wereldberoemd decor van bergen, meren en gletsjers. Het einddoel is de Grote Oceaan. Een rit van meer dan duizend kilometer. Dit is een heuse ode aan de natuur.