Waarom moet ik hier heen?

Pacific Rim National Park biedt stranden en woeste rotsachtige kust aan de westkust van Vancouver Island. De oerbossen herbergen met douglassparren van 600 jaar oud. Een heerlijk ruig gebied waar je talloze dieren kunt spotten. Waaronder veel walvissen.

Ruige natuur in optima forma

Pacific Rim National Park op Vancouver Island in Canada is ruige natuur in optima forma. Al is het eigenlijk een natuurgebied in een natuurgebied, want heel Vancouver Island is feitelijk de achtertuin van Moeder Natuur.

Maar Pacific Rim is waarschijnlijk wel het mooiste stukje. De kust is extreem ruig, waar je geregeld walvissen kunt spotten. De bossen zijn wild en de bomen ongekend hoog en breed. En dit is het leefgebied van zwarte beer, bruine beer en talloze andere dieren als poema, eland en lynx.

Bezienswaardigheden Pacific Rim National Park

Walvissen kijken

Wie walvissen wil kijken op Vancouver Island moet hier naar toe. Je kunt hier met kleine bootjes het water op, waarbij je bijna garantie krijgt dat je de dieren zult zien.

Wild Pacific Trail Wandelen

In Ucluelet start de beroemde Wild Pacific Trail, dwars door het nationaal park. Deze 14 kilometer lange wandeling volgt de kustlijn, met onder meer uitzicht op de Broken Group Islands.

Bekijk hier de tips & reviews over de verschillende trails: Tripadvisor.nl

Meer informatie: www.pc.gc.ca/

Corno’s reistips:

Als door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.