Kajak met zeeleeuwen op de Galapagoseilanden

Peddel tussen de vele dieren

Kajakken op de Galapagoseilanden is een bijzondere excursie. En zeker als je een cruise op de Galapagoseilanden boekt, check dan vooraf of de boot ook kajaks aan boord heeft. Zodat je het water op kan als er iets bijzonders in het water wordt gespot. Wat op deze unieke eilanden geregeld gebeurt.

Veel bezoekers reizen de Galapagoseilanden rond met een boot. Sommige boten hebben kajaks aan boord, waarmee je op pad kunt. Zeeleeuwen zijn erg nieuwsgierig naar de kajaks en komen graag even kijken.

Daarnaast kun je op diverse plekken een kajak tour boeken. Waarbij je met een gids op pad gaat. En je waarschijnlijk veel dieren tegen komt. En je zit erg laag in een kajak, dus je hebt een bijzonder goed zicht op de dieren. Je zit bijna op ooghoogte.

Kajakken en snorkelen op de Galapagos

Je kunt het kajakken ook combineren met een snorkeltocht, zodat je pas echt contact hebt met de dieren om je heen. dit gebeurt op plekken waar geen grote getallen haaien zijn, dus het is (relatief) veilig. En er zijn opvallend weinig ongelukken tijdens deze excursies gebeurd. Dus je kunt zonder problemen het water in.

Kajakken tussen allerlei dieren

In je kajak kun je allerhande dieren tegen komen, met name zeeleeuwen laten zich gemakkelijk zien. Maar ook de Galapagospinguïn kun je mogelijk zien. En de unieke zeeleguaan, die hier rond zwemt.

Maar je hebt ook kans op walvissen zoals blauwe vinvis en dwergvinvis, maar ook dolfijnen en haaien die hier veel voorkomen. 

Hoe regel ik dit?

Je hebt verschillende mogelijkheden. Vanuit de hotels bijvoorbeeld diverse tours aangeboden. Vraag er naar. Maar de cruise is de beste keuze. Met een boot die kajaks aan boord heeft. Zij weten de beste plekken met dieren, maar je hebt ook weinig tot geen last van andere toeristen.

Ontdek alle tips

voor Ecuador

Lees mijn tips

alle 15 artikelen over Ecuador

Bekijk alle artikelen