Waarom moet ik dit doen?

Veel bezoekers reizen de Galapagoseilanden rond met een boot. Sommige boten hebben kajaks aan boord, waarmee je op pad kunt. Zeeleeuwen zijn erg nieuwsgierig naar de kajaks en komen graag even kijken.

Als je een cruise op de Galapagos-eilanden boekt, check dan vooraf of de boot ook kajaks aan boord heeft. Zodat je het water op kan als er iets bijzonders in het water wordt gespot. Wat op deze unieke eilanden geregeld gebeurt.

Kajakken tussen allerlei dieren

In je kajak kun je allerhande dieren tegen komen, met name zeeleeuwen laten zich gemakkelijk zien. Maar ook de Galapagospinguïn kun je mogelijk zien. En de unieke zeeleguaan, die hier rond zwemt.

Maar je hebt ook kans op walvissen zoals blauwe vinvis en dwergvinvis, maar ook dolfijnen en haaien die hier veel voorkomen.

Corno’s reistips:

Je reis naar de Galapagos-eilanden kun je zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Kajakken en snorkelen op de Galapagos

Je kunt het kajakken ook combineren met een snorkeltocht, zodat je pas echt contact hebt met de dieren om je heen. dit gebeurt op plekken waar geen grote getallen haaien zijn, dus het is (relatief) veilig. En er zijn opvallend weinig ongelukken gebeurt, dus je kunt best het water in.

Hoe regel ik dit?

Je hebt verschillende mogelijkheden. Vanuit de hotels bijvoorbeeld diverse tours aangeboden. Vraag er naar. Veel leuker is het om een cruise te maken op de Galapagos. Met een boot die kajaks aan boord heeft. Zij weten de beste plekken met dieren, maar je hebt ook weinig tot geen last van andere toeristen.

Zeeleeuwen