Waarom moet ik hier heen?

Carcassonne is het mooiste voorbeeld van een Middeleeuwse vestingstad in Europa. Denk aan massieve verdedigingswerken rondom het kasteel en de omliggende gebouwen, straten en de gotische kathedraal, waarvan de bouw begon in 1096.

Carcassonne is een van de mooiste stadjes van Frankrijk.
Waar je heerlijk kunt dwalen door de vele straatjes. En je ook zeker buiten de vesting lekker kunt lopen. Waarbij je ook de vesting goed kunt zien. En kunt fotograferen.

Dit stadje heeft een ongekend rijk verleden. Ondanks vele oorlogen is Carcassonne bijna volledig bewaard gebleven.

Carcassonne bezoeken.
Een heerlijke excursie: Carcassonne bezoeken.Corno van den Berg

Het is dan ook de best behouden vesting uit de Middeleeuwen. Alsook de grootste. Met de beroemde St. Nazaire-basiliek. Na Parijs en Mont Saint Michel is Carcassonne de meest bezochte bezienswaardigheid van het land.
Meer informatie: www.unesco.nl/erfgoed/historische-vestingstad-carcassonne

Lees mijn reisverhaal:

Ik ben eerder afgereisd naar Carcassonne.

Carcassonne en de oude Katharenpaden

Wandelen langs de oude grens van Frankrijk en Spanje. Met veel kastelen op strategische plekken; bovenop een berg. Ik leer over de eigenzinnige Katharen. En dwaal door de mooiste middeleeuwse stad van heel Europa.

Reisverhaal
Carcasonne bezienswaardigheden

Wandelen langs de oude grens van Frankrijk en Spanje. Met veel kastelen op strategische plekken; bovenop een berg. Ondertussen leer ik over de eigenzinnige Katharen. En ik dwaal door de mooiste middeleeuwse stad van heel Europa.