blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Tadoba National Park

Een van de beste plekken om tijgers in het wild te zien

Tadoba National Park is een bekend natuurgebied in India. Het is volgens kenners voor een wereldberoemd roofdier; de tijger. Je kunt hier goed op safari met een gids op pad gaan om deze dieren te zien. Net als hun prooidieren. En dat in een omgeving van beboste heuvels met ravijnen, graslanden, rivieren en het Tadoba meer.

Dit gebied staat bekend als een van de beste plekken om tijgers te zien in India. En zelfs in Azië. Dit gebied staat ook bekend als Tadoba Andhari Tiger Reserve. Het is 1.727 km2 groot. Waardoor dit het grootste wildlife sanctuary is van de staat Maharashtra.


Een bezoek aan Tadoba National Park is een belevenis. Hier kun je perfect op safari om de tijger in zijn leefomgeving te zien. En talloze andere dieren. Die zich hier vaak laten zien.

De dieren van Tadoba National Park

Een luipaard in Tadoba National Park.

Tadoba National Park is ongekend rijk aan dieren. Naast de tijger leven hier talloze andere dieren. Denk aan andere roofdieren als luipaard, gestreepte hyena, wolf, lippenbeer en dhole ook bekend als Aziatische wilde hond. Daarnaast vind je hier veel prooidieren van de tijger als het axishert, sambarhert, wild zwijn, gaur, nilgai, Indiase python en de moeraskrokodil. En hier vind je bijna 200 soorten vogels. Waaronder de pauw, die we in Nederland ook goed kennen.

Een tijgersafari is een bijzondere excursie. Door de vele dieren voel je hier echt op safari. En weet je dus nooit wat je verder gaat zien. Bij een game drive in Tadoba National Park ga je eerst de bossen verkennen. Waar je waarschijnlijk diverse soorten herten ziet. 

Maar het meest interessant zijn de met name kijken bij de diverse waterpartijen. Waaronder de diverse meren in het park. Met fraaie namen als Kolsa meer en Tadoba meer. Hier komen veel dieren drinken. Zodat ze goed te zien zijn. En je ook roofdieren kunt verwachten die weten dat andere dieren hier komen drinken.

Beste tijd voor Tadoba National Park

Het is hier winter van november tot en met februari. De temperatuur is dan aangenaam; zo’n 25 tot 30 graden. Overal zie je bladeren, waardoor het een stuk moeilijker is om dieren te spotten.

Een lippenbeer in Tadoba National Park.

De zomer is hier extreem heet. Het wordt hier geregeld 47 graden. Met als gevolg dat veel dieren gedurende de dag weinig actief zijn. En zich dus nauwelijks laten zien. Behalve bij het water. Vandaar dat deze tijd goed is om dieren te zien bij de diverse meren.

Het regenseizoen begint in juni. Dan valt hier erg veel water, waardoor de dieren overal in het park water vinden. En dus overal kunnen zijn. Daarnaast wordt het erg klam door de hoge luchtvochtigheid. 

Hoe kom ik in Tadoba National Park?

De dichtstbijzijnde luchthaven is Dr. Babasaheb Ambedkar International Airport in Nagpur. Deze ligt op 140 kilometer van Tadoba. Openbaar vervoer komt niet echt in de buurt. Trein en bus kun je tot Chandrapur nemen, dat zo’n 45 kilometer van de ingang van het park ligt.

Naar India?

Ontdek alle tips

Lees mijn tips

alle 13 artikelen over India

Bekijk alle artikelen