Milford Track Wandelen: Met tips, aantal dagen en meer

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Milford Track

Ontdek een van de beroemdste wandelingen op aarde

199

TOP 1.687

De Milford Track is een beroemde wandelroute in het Fiordland National Park. De route is 53 kilometer lang. Je loopt dwars door de beroemde omgeving van het meest bekende fjord: Milford Sound. Dit is een wandeling die je het beste in vier dagen kunt doen. Al mag vijf ook. Of zes.

Veel wandelaars vinden de Milford Track de mooiste wandelroute ter wereld. Waarbij het ruige landschap van het zuiden van Nieuw-Zeeland voorbij komt.

De route is voor een fitte wandelaar te doen. Je kunt het alleen doen, al moet je dan wel iemand laten weten dat je op pad gaat. Het kan ook met een groep. En eventueel met een gids, zodat je nergens over hoeft na te denken. Je komt onderweg een aantal bezienswaardigheden tegen. Dit zijn de beste tips voor de Milford Track.

Boek je hike vooraf

De Milford Track is erg populair. En het aantal wandelaars wordt gereguleerd. Een ding is zeker, je moet deze wandeling en de hutten vooraf boeken. Dat kan eenvoudig online. Behalve als je een solowandelaar bent kun je de gok wagen. Meestal zijn er wel wat mensen die hun boeking annuleren, waardoor je alsnog op pad kan. Het blijft echter wel een gok.

Boek online: bookings.doc.govt.nz

Een deel van de Milford Track loopt door eeuwenoude bossen.

Boek vooraf je transport zoals de boten

Ook is het slim om vooraf je vervoer te boeken. Dit gaat vooral om de boten die je naar het vertrekpunt brengen en na afloop terug naar Milford. Om te starten moet je boot nemen naar Te Anau Downs, dat op zo’n 30 minuten ligt van het plaatsje Te Anua. Aan het einde van je Milford Track moet je van Sandfly Point met de boot terug naar Milford Sound. Waar je de bus naar Te Anau kunt nemen.

Sutherland Falls en Quill Lake

Sutherland Falls is relatief onbekend, maar behoort tot de grote jongens op aarde. Deze waterval is maar liefst 580 meter hoog. In drie fases valt het water naar beneden. Erachter ligt het imposante Quill Lake, dat alleen met de helikopter is te zien. De waterval kun je ook zien op de Milford Track, maar dan van onderen.

Bekijk mijn tips voor de Sutherland Falls en Quill Lake

Giant Gate Falls

De waterval Giant Gate Falls op de Milford Track.

Giant Gate Falls is een van de watervallen die je onderweg tegen komt. Hij ligt in de buurt van Sandfly Point aan het einde van de Milford Track. Veel wandelaars hebben hier de laatste lunch onderweg.

De route van de Milford Track

  • Glade Wharf tot Clinton hut: 7 km (2,5 uur wandeling)
  • Clinton hut tot Mintaro hut: 13 km (4 uur)
  • Mintaro Hut via MacKinnon Pass tot Dumpling Hut: 13 km (6 uur)
  • Dumpling Hut to Sandfly Point: 18 km (6 uur)
  • Waarna het nog even doorlopen is tot Milford Sound.

Let op de route naar MacKinnon Pass op een bordje naar Sutherland Falls, een waterval van maar liefst 580 meter hoogte. Het is de op twee na hoogste waterval ter wereld. Hij ligt op 45 minuten naast de route. 

De Milford Track is het best in de zomer te doen. Reserveren is noodzakelijk, ook voor de hutten om te overnachten. Natuurlijk is het ook mogelijk een gids te huren, zodat ook nog veel uitleg krijgt over wat je ziet. 

Mackinnon Pass Memorial

De Mackinnon Pass Memorial langs de Milford Track.

De Mackinnon Pass, ook wel bekend als McKinnon Pass, is het hoogste punt op de Milford track. Je wandelt hier op een hoogte van 1.154 meter. De McKinnon Pass Memorial is een eerbetoon aan Quintin McKinnon. Hij zette zich 1887 in om de Milford Track te realiseren. Je vindt de Mackinnon Pass vlakbij Te Anau.

Bungeejumpen in Queenstown

Bungeejumpen in Queenstown
De bungeejump is in Queenstown groot geworden. Deze stad in Nieuw-Zeeland had de eerste commerciële bungeejump. In 1988 ontwikkelt de lokale zakenman A.J. Hackett hier de eerste bungeejump op de Kawarau Bridge. De val is slechts 43 meter hoog. Maar wel inclusief de beroemde dip in de rivier. Het idee van Hackett is de oorzaak van de huidige adrenaline-status van Queenstown. Van overal over de wereld komen toeristen op zoek naar adrenaline. Waarbij deze bungeejump vaak bovenaan hun lijstje staat.
Lees verder

Camper rondreis door Nieuw-Zeeland

Camper rondreis door Nieuw-Zeeland
Met de camper een rondreis maken door Nieuw-Zeeland. Het is prima te doen op eigen initiatief. Je kunt een auto huren en overnachten in hotels of op campings. Je kunt ook heerlijk relaxt met een camper rondreizen. Zo heb je de gemakken altijd bij de hand.Nieuw-Zeeland per camper geeft je veel vrijheid. En is relatief goedkoop, omdat je niet elke keer hotels hoeft te boeken. De wegen zijn goed en relatief rustig. En de kans is groot dat je wilde dieren tegen komt onderweg. Wat let je?
Lees verder

Fiordland National Park

Fox Gletsjer

Fox Gletsjer
De Fox Gletsjer heeft een van de meest bijzondere excursies in Nieuw-Zeeland. Het is een van de makkelijkst te bereiken ijsmassa’s ter wereld. En dus kun je hier eenvoudig het fraaie van Fox Gletsjer beleven. Met diverse bezienswaardigheden. Ik heb de Fox Gletsjer bezocht en er diverse tours gedaan. Ik snap dat het een van de grote attracties van Nieuw-Zeeland is.De gletsjer is 13 km lang en het ijs maakt een hoogtereis van maar liefst 2600 meter. Volgens metingen groeide de ijsmassa van 1985 tot 2009. In 2006 groeide hij meer dan een meter per week. De laatste jaren trekt hij zich snel terug, net als veel andere gletsjers op aarde. De Fox Gletsjer kreeg zijn naam in 1872 na een bezoek van de toenmalige minister-president van Nieuw-Zeeland, William Fox.
Lees verder

Kajakken in Milford Sound

Kajakken in Milford Sound
Een kajaktocht in het wereldberoemde Milford Sound is uniek. Ik ging met een gids op pad en ontmoette meerdere dieren. En zag watervallen in de ruige bergen van het Fiordland National Park. Dit natuurgebied heeft een heerlijk landschap dat je op diverse manieren kunt verkennen. Natuurlijk te voet, maar ook per kajak. Waarbij je de fjorden ziet vanaf het wateroppervlak.
Lees verder

Milford Sound

Mount Cook National Park

Mount Cook National Park
Mount Cook National Park is een beroemd natuurgebied in Nieuw-Zeeland. Het park op het Zuidereiland is een van de meest ruige delen van het land. Mount Cook National Park telt maar liefst negentien pieken van meer dan 3.000 m hoog. En ongekend veel gletsjers.Mount Cook is met 3.724 meter de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Een ideale plek om te wandelen, te ontdekken, de gletsjers te zien en te genieten van dit typisch Nieuw-Zeelandse landschap.Zoals de naam doet vermoeden is de berg (en dus ook het park) vernoemd naar de Engelse zeevaarder James Cook. Deze beroemde ontdekkingsreiziger verkende voor Groot-Brittannië het eiland in de achttiende eeuw. Al wordt steeds vaker de naam Aoraki / Mount Cook National Park gebruikt. Aoraki is de naam die de Maori’s de berg geven.Talloze gletsjers bedekken 40 procent van het park. Met mooie namen als Tasmangletsjer, de Muellergletsjer en de Hookergletsjer. Ook beroemd is het Tasmanmeer. De meeste reiziger komen hier dan ook om te wandelen. Al zijn er ook andere excursies. Dit zijn de bezienswaardigheden van Mount Cook National Park.
Lees verder

Nevis Catapult

Nevis Catapult
Welkom bij de Nevis Catapult; een spiksplinternieuwe waanzinnige attractie in Queenstown. Dit is de adrenaline hoofdstad van in het toch al unieke Nieuw-Zeeland. Het is een van de nieuwe bezienswaardigheden. Al is dit wel voor durfals. Zou jij het doen?Queenstown in Nieuw-Zeeland is wonderlijk. Hier kun je los op talloze bungeejumps en andere attracties. Met sinds kort iets nieuws; de 'menselijke catapult'. Waarbij je met meer dan 100 kilometer per uur een kloof in wordt geschoten....
Lees verder

Queenstown

Queenstown
Queenstown is een unieke stad van Nieuw-Zeeland. De stad ligt aan het Wakatipumeer, op de achtergrond ligt de bergketen The Remarkables. Regisseur Peter Jackson gebruikte de bergen als het mystieke en illustere Mordor in de Lord of the Rings-trilogie. Hier kan immers alles.De stad Queenstown is de plek waar het bungeejumpen populair is gemaakt. Tegenwoordig voert in deze stad de adrenaline de boventoon. Op de meest gekke manieren, waarbij de uitdagingen steeds groter, sneller en angstaanjagender worden. In dit voormalige goudstadje kun je je grenzen verleggen.
Lees verder

alle 17 artikelen over Nieuw-Zeeland

Bekijk alle artikelen

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.