Albino reuzenpanda gespot in de bossen van China

In 2019 werd voor het eerst een albino reuzenpanda gezien. In februari van dit jaar werden voor het eerst videobeelden gemaakt. Het dier is volgens onderzoekers volwassen en ziet er gezond uit. Het dier werd vastgelegd door een bewegingscamera in het bekende Wolong National Nature Reserve in China. Het is een van de meest bekende plekken om panda's te zien.

De reuzenpanda werd recent op een hoogte van 2.000 meter vastgelegd en verbaasde vriend en vijand. Albinodieren worden zelden gezien en bij panda’s was het nog nooit vastgesteld. albinisme is het aangeboren ontbreken van het pigment melanine in haar of huid. 

Het gevolg is dat het dier een witte huid (of vacht) en rode ogen heeft. Bijzonder is dat het bij sommige diersoorten opvallend vaak voorkomt en bij anderen bijna nooit. Maar het dier maakt het goed en wordt zelfs gezien met andere panda's. Die wel 'gewoon' zwart-wit zijn.

Het beroemde Wolong National Nature Reserve

Wolong National Nature Reserve is wereldberoemd als een van de plekken waar de reuzenpanda te zien is. Het park ligt in het de zuidwestelijke provincie Sichuan en kun je bezoeken.

De opvallend witte panda valt erg op, maar een panda heeft geen natuurlijke vijanden. Volgens wetenschappers leven er nog zo’n 1.000 reuzenpanda’s in het wild.

Bekijk de eerste beelden van de witte panda

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.