blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Albino reuzenpanda gespot in de bossen van China

Voor het eerst is een albino reuzenpanda gezien. Het dier is volgens onderzoekers een of twee jaar oud en ziet er gezond uit.

Het dier werd vastgelegd door een bewegingscamera in het bekende Wolong National Nature Reserve in China. Het is een van de meest bekende p ekken om panda's te zien.

De reuzenpanda werd recent op een hoogte van 2.000 meter vastgelegd en verbaasde vriend en vijand. Albinodieren worden zelden gezien en bij panda’s was het nog nooit vastgesteld. albinisme is het aangeboren ontbreken van het pigment melanine in haar of huid. 

Het gevolg is dat het dier een witte huid (of vacht) en rode ogen heeft. Bijzonder is dat het bij sommige diersoorten opvallend vaak voorkomt en bij anderen bijna nooit.

Het beroemde Wolong National Nature Reserve

Wolong National Nature Reserve is wereldberoemd als een van de plekken waar de reuzenpanda te zien is. Het park ligt in het de zuidwestelijke provincie Sichuan en kun je bezoeken.

De opvallend witte panda valt erg op, maar een panda heeft geen natuurlijke vijanden. Volgens wetenschappers leven er nog zo’n 1.000 reuzenpanda’s in het wild.

Hier nogmaals de foto: