blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

De beste tips voor het SalzburgerLand in de zomer

Het SalzburgerLand in Oostenrijk is ongekend divers. Waar ik zowel in de winter als de zomer graag kom. In dit artikel vind je de leukste locaties en excursies voor jouw vakantie in de zomer.

Het is zo’n heerlijk ochtendgevoel. Je wordt wakker en weet niet waar je bent. De geluiden zijn vreemd en toch ook weer niet. De lucht is heerlijk fris en het uitzicht…

Het decor bestaat uit bergen met bossen en alpenweiden. In de verte is een dorp zichtbaar, de weg er naar toe slingert door het landschap. Een tractor rijdt over het land, ik zie wat vee. ‘Waar ben ik?’ schiet door mijn slaapdronken hoofd. On ja, de Alpen.

Hierom hou ik van mijn vak

Kleine geluksmomentjes. Ik verzamel ze. Het is een van de belangrijkste redenen om voor mijn vak te kiezen. En keer op keer af te reizen naar nieuwe droomplekken.

Het SalzburgerLand was lang geleden één van mijn eerste kennismakingen met de Alpen. Ik deed het in het voorjaar, met opvallend veel bloemen in bloei en een lekkere temperatuur. Dit zijn de beste tips voor dit jaar:

Saalfelden Leogang

Volgens kenners is dit het walhalla van mountainbikers en wandelaars. Dat je eigenlijk zelf moet ontdekken. Wandelen over Alpenweiden, dwalen tussen de bergen, lekker eten bij berghutten en frisse berglucht. Ga op pad en zie waarom dit gebied zo beroemd is.

Meer informatie: Saalfelden Leogang

Saalbach Hinterglemm

Het bekende wintersportoord onder Nederlanders, dat ook in de zomer ideaal is om te wandelen bijvoorbeeld. Wist je dat Saalbach Hinterglemm je 400 kilometer aan wandelpaden biedt? Die je zelf, maar ook met gids kunt ontdekken. Als je liever fietst kun je los op nog eens 400 kilometer aan fietspaden. In de zomer zijn er vier liften in gebruik.

Meer informatie: Saalbach Hinterglemm

Overnachten in SalzburgerLand

Dit gebied is eenvoudig met de auto te bereiken. Online kun je knusse hotels, goede bed & breakfasts en handige appartementen boeken voor jouw trip. Wees er wel op tijd voor de zomer, want veel van hen zijn vaak uitverkocht.

Bekijk de leukste accommodaties in Saalbach Hinterglemm, Zell am SeeSaalfeldenGoldegg en Grossarl 

Goldegg

Bij Goldegg gaat er misschien niet meteen een belletje rinkelen. Het is een klein en rustig dorp met twee meren, omringd door bergen en almen. Deze alpenweiden zitten vol met bloemen en kruiden, die je met een kruidendokter kunt ontdekken. Gezond en leuk. Goldegg is een ideale plek voor rustzoekers, wandelaars en fietsers. Dit is nog de Alpen in optima forma.

Meer informatie: Goldegg

Zell am See–Kaprun

De regio Zell am See-Kaprun is een erg veelzijdig gebied met meren met sneeuwwitte gletsjers, groene bergen en steile rotswanden boven de 3.000 meter. Dit natuurspektakel is al op korte wandelingen goed te zien, maar het is vooral goed te beleven op een meerdaagse wandeling. Waarbij je kunt overnachten in berghutten of (luxe) hotels. Aan jou de keuze.

Meer informatie: Zell am See-Kaprun

Grossglockner Hochalpenstrasse

Dit is een van de mooiste wegen door de Alpen. De slingerende bergweg is een ervaring op zich. Met talloze punten om te stoppen, wandelen of de guitige ‘murmeltiere’ (bergmarmotten) te zien. Dit kan zelfs vanuit je auto.

Großarltal

Het Großarltal ontving als eerste regio in SalzburgerLand het Oostenrijkse wandelkeurmerk. Je vindt er ruim 400 km aan gemarkeerde wandelpaden; waaronder makkelijke, maar ook uitdagende paden. Denk aan; wandelen door de 40 weilanden van het Großarltal, de beroemde Salzburger Almenweg en uitzicht op National Park Hohe Tauern.

Meer informatie: Het Großarltal

Tennengau

Dit is een relatief onbekend natuurgebied waar het nog heerlijk rustig is. Het ligt ten zuiden van de stad Salzburg en is ideaal om zelf te ontdekken voor families en stelletjes. Wat doe jij het liefst? Lekker actief, genieten van de natuur, of de Bourgondiër uithangen?

Salzburger Sportwelt

Sportwelt, de naam zegt het al. Hier zit je midden in de actie. En kun je kiezen wat je wilt. Te voet, op de pedalen, in het water of iets anders. Water speelt hier een hoofdrol. Denk aan bronnen, kloven, bergmeren en beekjes. Of je nu over de almen loopt of door het hooggebergte.

Meer informatie: Salzburger Sportwelt

Wagrain-Kleinarl

Ook in het minder bekende Wagrain-Kleinarl kun je eigenlijk alle kanten op: fietsen, wandelen, zwemmen, roeien. Of een combinatie daarvan. Zo vind je hier 140 kilometer bewegwijzerde wandelroutes door de natuur. Die voor elk type wandelaar wat wils bieden. Twee tips: Wandel rond het smaragdgroene Jägermeer of klim naar de top van de Penkkopf. Met een ongekend uitzicht.

Meer informatie: Wagrain-Kleinarl

Vakantie op de boerderij (Urlaub am Bauernhof)

Wil je met je gezin even helemaal ‘back to nature’? Ga dan voor een vakantie bij de boer. Je duikt letterlijk in een andere wereld en leert het landelijke leven van dichtbij kennen. Als ouder kun je hier optimaal ontspannen, terwijl de kinderen op avontuur gaan. Een goede vakantie voor het hele gezin.

Meer informatie: Vakantie op de boerderij