blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Mooiste wintersportgebieden van Oostenrijk

Bij wintersport en après-ski denk je aan Oostenrijk. Ik krijg geregeld de vraag: Wat zijn de mooiste skigebieden in Oostenrijk. En dat is een lastige vraag. Ik heb de afgelopen jaren talloze plekken bezocht, van klein tot groot. En het is maar net waar je naar op zoek bent. En ga je met een groepje vrienden of met je gezin? Ik heb geprobeerd de meest diverse wintersportgebieden te noemen in dit artikel.

Ski Arlberg

305 km piste, 87 liften
Ski Arlberg is het grootste skigebied van Oostenrijk. Met onder meer de bekende stad Sankt Anton am Arlberg. Maar het heeft ook de rustigere dorpen Lech, bekend van de skivakanties van ons Koningshuis en Zürs. Recent zijn alle drie de skigebieden met skiliften met elkaar verbonden. Zodat je gemakkelijk van het ene gebied naar het andere gebied kan. Het is geschikt voor beginners en gevorderden. En Ski Arlberg is ook beroemd vanwege de vele mogelijkheden voor après-ski.

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

288 km piste, 90 liften
SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental ligt verspreid over negen mooie dorpjes. Dit zijn Brixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Kelchsau, Scheffau, Söll en het bekende Westendorf. Je vindt hier in totaal 21 hellingen om vanaf te gaan. Daarnaast zijn er diverse funparks voor freestylers. Op deze hindernisbanen kunnen ze hun skills testen en jumps oefenen. Ook niet skiërs kunnen hier goed terecht. Er zijn rodelbanen, een iglodorp en veel lokale skihutten waar je wat kunt drinken en eten. Probeer in ieder geval Krapfen, een heerlijk tussendoortje.

Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

270 km piste, 70 liften
Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn ligt in de deelstaat SalzburgerLand. Het is zeer populair bij Nederlanders, bij zowel kilometervreters als families. De pistes zijn breed en goed geprepareerd. De kinderen kunnen goed lessen krijgen in de diverse skischolen. En er zijn talloze oefenpistes voor beginners. Maar ook buiten de pistes zijn er diverse attracties, waaronder rodelen of meerijden op een pistenbully.

Salzburger Sportwelt

236 km piste, 94 liften
De Salzburger Sportwelt is een verzameling van dorpen met pisten die met elkaar zijn verbonden. Veel van die dorpen verschillen erg in sfeer, maar ook in aanbod van pistes. Met bijvoorbeeld Altenmarkt-Zauchensee waar je veel uitdagende pistes kunt skiën. Terwijl Filzmoos juist erg kindvriendelijk is. En Flachau, Wagrain en Sankt Johann im Pongau staan juist weer bekend om hun vlakke brede pistes.

Silvretta Arena Ischgl – Samnaun

238 km, 41 liften
Ischgl is ook bekend bij de Nederlanders. En je kunt hier de grens met Zwitserland over skiën naar Samnaun. Neem dus je paspoort mee. Zodat je het hoogstgelegen douanekantoor van Europa kunt bezoeken. Deze ligt op 2.756 m op een bergpas. Je kunt hier ook goed shoppen. Ischgl staat bekend om diverse concerten in het winterseizoen.

Ook op wintersport in Oostenrijk?

Je kunt tegenwoordig je wintersportreis eenvoudig online boeken. Voor je vrienden, voor je skireis met je familie of juist alleen met je vriend of vriendin. Een reis boeken kan onder meer bij Wintertrex.nl. En zorg dat je op tijd bent, zodat je kunt genieten van de wintersport.